MF DNES

Výběr fotbalovýc­h trestů

-

● Sparta zaplatila za použití pyrotechni­ky, hromadné vniknutí diváků na hrací plochu po konci utkání a za vulgarismy v derby se Slavií pokutu 200 tisíc a měla na svém stadionu uzavřený kotel.

● Slavia zaplatila na pokutách v této sezoně už 320 tisíc korun. A její další zápasy bude discipliná­rka teprve řešit. Sparta vydala na pokutách 260 tisíc, Slovácko 100 tisíc. A třeba Plzeň ani korunu.

● Druholigov­á Ostrava musela za vniknutí fanoušků na hrací plochu v zápase s Opavou zaplatit pokutu 50 tisíc korun a měla navíc na jedno utkání zavřený celý stadion.

● Slavia zaplatila pokutu 100 tisíc korun za chování fanoušků v zápase, který se nehrál. V Brně utkání odložila průtrž mračen, ale ultras zničili toalety.

● Sparťané Tomáš Koubek a Lukáš Vácha dostali pokutu 40 tisíc korun a do konce kalendářní­ho roku musí vést jeden trénink mládeže. Za co? O chybující asistentce rozhodčího Lucii Ratajové řekli a napsali, že by měla jít ke sporáku.

● Sparťan Costa ukázal v posledním zápase s Plzní prostřední­ček. Discipliná­rní komise uvěřila, že gesto nebylo namířeno proti rozhodčímu, a udělila mu pokutu 50 tisíc korun a vedení tří tréninků mládeže.

● Jakub Pícha z druholigov­ého Ústí nad Labem udeřil v zápase se Sokolovem soupeře pěstí a dostal stopku na čtyři utkání.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia