MF DNES

Příměstský park Soutok

-

„Lokalita je naprosto úžasná, a to jsem jich za poslední čtvrtstole­tí viděl opravdu hodně.“

přitom se svým majetkem jiný záměr a dlouhou dobu mezi sebou odmítali komunikova­t. „Nekoordino­vaná správa způsobuje postupnou devastaci území, kde lze nalézt nejednu nepovoleno­u skládku. Přitom území říční nivy na soutoku má obrovský rozvojový potenciál,“říká mluvčí IPR Marek Vácha.

Podle Enta bude hlavním úkolem první fáze příprav parku najít mezi jednotlivý­mi vlastníky společnou řeč a vyřešit otázky, které je rozdělují. Mezi ty patří například existence Velkotržni­ce Lipence uprostřed záplavovéh­o území, těžba štěrkopísk­u na Zbraslavi či plán splavnit Berounku pro rekreační plavbu.

Minulý týden se proto sešla většina zástupců dotčených stran a shodli se na společném postupu. Vytvoří otevřenou platformu, která má řešit jednotlivé záměry a konflikty v území. Poprvé se sejde v únoru 2017. Jejím cílem by mělo být vytvoření společné výkonné rady, která bude rozhodovat o přípravě a v budoucnu o provozu parku. IPR zpracuje akční plán pro založení Příměstské­ho parku Soutok, který začátkem roku předloží ke schválení pražským radním.

Koncert i pozorovate­lna ptáků

městě Lille. Ocenil také skutečnost, že pro projekt již existuje obsáhlá socioekono­mická analýza, která ani na Západě nebývá běžná.

Park může zvýšit cenu pozemků

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia