MF DNES

Fotbalová Dukla spoléhá na nedobytnou Julisku

-

Třetí domácí zápas v této ligové sezoně a třetí vítězství: pro fotbalisty Dukly je stadion na Julisce zatím nedobytnou tvrzí. Včera porazili Baník Ostrava, který musel nastoupit bez znovu zraněného útočníka Milana Baroše, dvěma góly Jana Holendy. Dukla se tak rychle vzpamatova­la z bolavého závěru minulého utkání v Jihlavě, kde ještě v 87. minutě vedla, přesto nakonec prohrála.

Druhý pražský tým Bohemians 1905 uhrál bezbrankov­ou remízu v Teplicích, přestože gólové šance měly oba týmy. (spo) etřit hráče v Evropské lize? Ano, když se blíží derby, i to je možné. A tak fotbalová Slavia ve čtvrtek proti Maccabi Tel Aviv (1:0) nechala odpočívat Škodu, Hušbauera či Bořila.

„Přiznám se, že derby v tom hrálo velkou roli, skoro tu největší. Zariskoval­i jsme, i když to je silné slovo. Hráči, kteří nastoupili, mají velkou kvalitu. Jsem rád, že se dařilo těm, kteří dlouho nehráli,“řekl trenér Jaroslav Šilhavý (vlevo).

Věřím, že atmosféra, kterou tu po výhře v Evropské lize máme, nám v zápase proti Spartě pomůže.

Bude derby těžší utkání než to s Maccabi? Může být rozhodujíc­ím momentem sezony?

Těžší bude. Bude určitě bouřlivějš­í, v Edenu bude víc lidí. Ale nemyslím si, že bude rozhodujíc­í, zda vyhraje ten, nebo onen.

Na přípravu před derby máte pouze dva dny, jak je využijete?

Je to krátká doba. Bude regeneračn­í režim pro ty, kteří teď nastoupili proti Maccabi. A ti, co se na hřiště nedostali, nebudou mít velké zatížení.

SInterem porazil „nepřemožit­elný“Juventus, ze tří milánských derby má dvě vítězství a remízu. Zítra se fotbalový kouč Andrea Stramaccio­ni (vpravo) poprvé ukáže v největším zápase v Česku. „Od chvíle, co jsem přišel do Prahy, všude slyším jen: Derby! Derby! Derby!“říká italský trenér Sparty.

Opravdu?

Jo, hned mi o něm říkali hráči, fanoušci, prezident klubu. Je to jiný zápas, výjimečný a v naší současné situaci taky velmi důležitý, klíčový.

Klíčový proto, že se úvod sezony Spartě nepovedl?

V derby je největší šance ukázat, že si každý zaslouží oblékat dres Sparty. Zažil jsem derby v Římě, v Miláně, v Aténách a každé je svým způsobem jiné. Každé má lokální specifika, ale všude má mimořádný význam. K tomu pražskému mám velký respekt

FK Dukla Praha FC Baník Ostrava

Vím, co řekl, stejně jako vím, jak mluvil Tomáš Rosický. Komentáře a slova jsou jedna věc. Veškerou energii

FK Teplice Bohemians 1905

 ??  ??
 ?? Foto: ČTK ?? Bez Baroše to nešlo Baníku chyběl zraněný kapitán, Ostrava po návratu do ligy vyhrála jen v prvním kole a zůstává ve spodku tabulky.
Foto: ČTK Bez Baroše to nešlo Baníku chyběl zraněný kapitán, Ostrava po návratu do ligy vyhrála jen v prvním kole a zůstává ve spodku tabulky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia