Campingtrækker
Testfeltet
arbejder campingvognen rent køredynamisk. Jeg er i hvert fald langt fra imponeret. Eneste undtagelse er Mercedes C- Klasse, der på trods af sin størrelse og avancerede sikkerhedssystemer opfører sig eksemplarisk. Men måske det skal tilskrives, at den er baghjulstrukken.
De bedste trækkere
Alt det leder os hen til toppen af campingtrækker- kransekagen. Her samler sig et solidt favoritfelt, der alle opererer i eller omkring den lille mellemklasse. Især Peugeot 308 SW med automatgear og den 2- liters dieselmaskine, som testbilen stiller op med, imponerer. Den stryger gennem forhindringerne med over 70 km/ t uden tilløb til unoder. Samtidig leverer den oceaner af motoroverskud, og i SW formatet er den blandt de bedste i sin klasse, både hvad angår bagagerum og bagsæde- plads. Det er alle højt skattede campingtrækker- dyder. Testbilen flirter dog med en pris tæt på 400.000 kr., som er eneste sten i skoen.
Kampagnetilbud
Her træder Honda til med Civic Tourer. Den fås med en 120 hk dieselmaskine og samme overdådige pladsforhold som 308 SW til bare 250.000 kr. på kampagnetilbud lige nu. Okay – så skal du selv skifte gear, men den er næsten lige så velopdragen på keglebanen, og leverer mere værdi for pengene.
Hyundai i30 er den sidste regulære mellemklassebil, som imponerer i rollen foran campingvognen. Den koster 255.000 kr. med 110 dieselheste og automatgear. Skal man op i en stationcar med samme motor og gear, lander den ansigtsløftede i30 på 285.000 kr. Den mangler en anelse power i forhold til både Peugeot og Honda, men leverer en solid mængde udstyr sammen med fem års garanti.
Åbenbaringen
De to sidste favoritter er BMW 218d Active Tourer og Volvo V40 T2. Volvoen er i virkeligheden dagens helt store åbenbaring. Den er bedst på keglebanen og ved undvigemanøvren, og den har ikke engang en dieselmotor, men en 122 hk benzinturbomaskine. Alligevel føles den oplagt med en vogn på krogen. Den er virkelig lækker, men også i en prisklasse over de andre. Inden V40 er færdigudstyret, rammer den 500.000 kr., og kombineret med mindre bagsædeplads og bagagerum er den ikke campingtrækkeren til familien. I stedet passer den bedre til det ældre ægtepar, der har råd og sætter pris på den ekstra prestige og luksus, der følge med svenskeren.
Sidste favorit er noget så usædvanligt som en fornuftig BMW. Den forhjulstrukne Gran Tourer MPV ( fås også som 5- personers med efternavnet Active Tourer) med en 150 hk 2- liters turbodieselmaskine. Den er marginalt dårligere end de fire andre favoritter på keglebanen, men den leverer til gengæld mere plads, bedre præstationer og en fremragende brændstoføkonomi – taget dens mange kræfter i betragtning.
Hvilken bil, der ender med at løbe med DCUs titel som ‘ Campingtrækker 2016’, må vi vente til januar med at høre. Men vi er ikke i tvivl om, at vores fem favoritter – plus Mercedes C- Klasse til campister med økonomien helt i top, er de bedste biler på testanlægget i Sorø denne efterårssøndag.
Se BTs favoritter på næste side.