1. Middelhavskosten
Her spiser man, som de gør i Frankrig, Italien og Spanien. Fokus er på frugt, grøntsager, fisk, fjerkrae, skaldyr og saerligt sunde olier fra oliven og nødder. Fidusen er, at man erstatter de usunde fedtstoffer i f.eks smør med gode, umaettede fedtstoffer i f.eks olivenolie. Brød, pasta og kød er tilladt på menuen – men til gengaeld i begraensede maendger. Et glas rødvin må man gerne tage i ny og nae – men undgå ellers for meget alkohol. Inger Larsen, klinisk diaetist, Hjerteforeningen: »Undersøgelser viser, at kuren er god for saerligt hjertepatienter. Dem, der lever efter middelhavskosten, dør ikke lige så hurtigt samt lever bedre end dem, der ikke gør. Deres blodtryk er bedre, og kolesterolniveau er lavere.« eller Frankrig er tykke på en sundere måde end i Danmark. De har store lår og numser. Det er bedre end hos os, hvor en stor mave kommer af masser af usunde kulhydrater.«
Hanne Juul,
nogenlunde samme laest. Kort sagt går det ud på, at man skaerer markant ned på kostens indhold af kulhydrater som f.eks pasta, brød, ris og kartofler. Men også kulhydratbomber som slik, müsli med sukker og aftenkagen til kaffen skal man forsage. I stedet spiser man masser af proteinrige madvarer, der maetter. Som f.eks kød, fisk men også fuldfed smør og ost.
diaetist, forfatter til bogen ‘Diaetistens Low Carb’: »Det er glaedeligt, at eksperterne fremhaever kurens effekt. Min definition af kuren er dog lidt anderledes end den, der hedder LCHF (Low carb high fat, red.), og som er meget populaer lige nu. Der bliver kulhydrater naermest fjernet. Jeg tror på, at man gerne må få et enkelt stykke rugbrød. Til gengaeld skal pålaegget,