Nyt flagskib fra
TEST den ret beset er, hvis vi taler rigtig luksus. Så Ford kan godt det der med luksus, og nu vil de have europaeerne med ombord. I stedet for at hive deres amerikanske luksusprodukter til Europa, har Ford lagt sig i selen for at udvikle et helt selvstaendigt luksusunivers under Vignale-betegnelsen. Et smart traek, da europaeerne naeppe ville betragte Lincoln-navnet med samme affektionsvaerdi som amerikanerne, og så er Lincoln-bilerne i øvrigt alt for store til det europaeiske vejnet. Dyb plys Tilbage i 1974 købte Ford Vignalenavnet sammen med Ghia. Siden blev Ghia-navnet brugt flittigt på de dyre udgaver af Fords personbiler. Ghia blev synonym med dyb plys og masser af falske traepaneler. Men det er formodentligt cerut-arven, der har gjort, at Ford er gået uden om Ghia-navnet i denne omgang og i stedet puster Vignale-navnet af. Et navn, som de aldrig aktivt har benyttet før.
Alfredo Vignale startede sin karosserivirksomhed efter Anden Verdenskrig, og byggede karosserier til alt fra Fiat til Ferrari. Det er Vignale, der har designet den store og semiikoniske Jensen Interceptor. Men i 1971 solgte Alfredo Vignale virksomheden til De Tomaso, som i 1974 solgte navnet sammen med Ghianavnet til Ford.
Med Vignale-konceptet vil Ford skabe en ny biloplevelse til deres kunder, hvor både produkt og kundeoplevelsen rykker fra økonomi til businessclass. Vignale-modellerne skal kun saelges i fem dedikerede Fordstores i Danmark, og der skal kunderne mødes i en saerlig Vignalelounge med designermøbler og dyr kaffe, hvor butikkens dedikerede Vignale-medarbejder vil guide kunden gennem købsprocessen. Ved service kan kunden få bilen hentet og bragt fra privatadressen, og bilen bliver totalklargjort, så den står så taet på ny som muligt. Mere luksus Det lyder alt sammen besnaerende og helt rigtigt, hvis man vil holde på de kunder, som har haft tre Ford Mondeo’er i det hidtil højeste Titanium-udstyrsniveau, men som gerne vil kravle højere op i luksustraeet. De behøver dermed ikke søge til Audi, BMW eller Mercedes. Men en ting er den mere eksklusive kundeoplevelse, noget andet er produkterne. Testbilen I første omgang lancerer Ford en Vignale-udgave af Ford Mondeo, og dernaest følger en S-Max. Senere kommer SUV’en Ford Edge også, men så er vi nok henne i slutningen af 2016. Det er netop en Mondeo Vignale, jeg er krøbet bag rattet på for at teste konceptet på en tur fra København til Sydsverige. Vignalemodellerne er bygget på samme samlebånd som den almindelige europaeiske Mondeo i Valencia, men en raekke karosserielementer er anderledes, lakken er tykkere, den har mere udstyr, og så er den udstyret