Co­pen­hell er løs!

BT - - KULTUR -

ROCK OG ME­TAL Med 20.000 ga­e­ster mar­ke­re­de rock- og me­tal­festi­va­len Co­pen­hell i Kø­ben­havn for sy­ven­de år i traek sin plads i det dan­ske festi­val-land­skab med et run­gen­de ud­solgt. Det sker fra tors­dag til lør­dag på den gam­le skibsva­erfts­plads B&W på Refsha­leø­en i Kø­ben­havn.

»Hvis du bli­ver her i to år, så bli­ver du her he­le li­vet,« lød et gam­melt ord­s­prog på det gam­le skibsva­erft B&W. Men si­den 2010 har adres­sen på Refsha­leø­en i Kø­ben­havn lagt grund til en ny slags me­tal. Det er ik­ke la­en­ge­re me­ta­l­ar­bej­de, men grund­volds­rysten­de og tonstung heavy me­tal-musik på festi­va­len Co­pen­hell, der fyl­der luftrum­met på den gam­le in­du­stri­grund. Et ører­un­gen­de drøn I går ryste­de de tre sce­ner Pan­da­e­mo­ni­um, Ha­des og Helvíti den sor­te dan­ske muld un­der de ble­ge kin­der på de frem­mød­te mu­sik­fans. Un­der høj sol åb­ne­de det irsk-kel­ti­ske punk­band Dro­pki­ck Murp­hys ho­ved­s­ce­nen med et ører­un­gen­de drøn fra en 6-7 me­ter høj stik­f­lam­me.

I år er det mu­si­kal­ske le­gen­der som Ali­ce Coo­per, Scor­pions, Me­ga­deth og ik­ke mindst Ozzy Os­bour­ne med Bla­ck Sab­bath, der le­ve­rer det mu­si­kal­ske de­ci­bel­bom­bar­de­ment af den hår­de­ste skuf­fe på Co­pen­hell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark

© PressReader. All rights reserved.