Og der blev
NEKROLOG var op gennem opvaeksten, satte det dybe spor i ham at vokse op i fattigdom på stenbroen på Nørrebro med konstante bekymringer om, hvorvidt der var råd til lejrskole og alle de andre ting, som alle de andre børn fik. Samt ikke mindst dét at vokse op uden en far, uden graenser, uden autoritet.
At hans verden ikke var for tøsedrenge, opsummerede han selv i et interview i Politiken.
»Jeg kommer fra Stengade på Nørrebro, søn af en enlig mor, min far tog sit eget liv – haengte sig i en faengselscelle og bum-bum-bum.« Fravaerende far Hans far var en flyvsk og flamboyant irsk kunstmaler. Og Mads Holger resultatet af en kortvarig affaere.
Det kunne taelles på én hånd, hvor ofte han så sin far, indtil han i 2001 sad på en natklub i Paris og modtog en opringning fra sin mor. En advarsel om, at hans far naeste dag ville vaere at finde på avisernes forsider. Som ’Hiv-manden’.
I 16 år havde John Lindsay Little – som faderen hed – vidst, at han havde hiv. I alle årene havde han dyrket ubeskyttet sex. Mindst to kvinder var blevet smittet. Nu var faderen blevet anholdt og varetaegtsfaengslet i Gøteborg.
»Det var maerkeligt. Jeg kan huske, at jeg gerne ville se ham, og at jeg blev vred, da politiet ikke ville lade mig besøge ham,« sagde Mads Holger til BT sidste år om tiden, hvor far og søn førte utallige samtaler på telefonen, en slags syndsforladelser, kaldte han dem.
Samme dag som han blev idømt syv år faengsel, valgte faderen at tage sit eget liv. Selviscenesaettelsen Det var efter faderens død, at Mads Holger begyndte at gøre sit indtog i medierne. Og helt synlig blev han, da han i 2007 giftede sig med den dengang kendte tv-vaert Paula Larrain.
AEgteskabet varede kun otte måneder, men dér havde Mads Holger allerede bidt sig fast i sladderspalterne ved at true sin kones dansepartner i det populaere tv-program ’Vild med dans’. Det blev han politianmeldt for.
Siden fyldte de skarpe holdninger og selviscenesaettelsen mere og mere. Selv til det sidste iscenesatte Mads Holger var kendt for sin ublu kritik af sit eget parti. Vi har samlet en raekke skarpe citater om De Konservative og alt muligt andet: han sig som den sidste romantiker, da han lørdag – to dage før han tog livet af sig – lagde et billede ud på sin Facebook-side, der lignede noget fra et kaerlighedsdrama fra en svunden tid: En velklaedt mand side om side med en smuk kvinde i langt blafrende skørt. Slentrende hen over sandklitten under en blå, blå himmel.
Hvad end han var, Mads Holger, så var han selvskabt. Fra bunden og hele vejen op til toppen med tusindvis af følgere på sin blog ’Den sidste romantiker’ og som radiovaert, hvor teologen Mads Holger – for det var han også – i programmet ’Skriftestolen’ diskuterede tro og eksistens.
Der lå også nederlag. Ikke mindst det politiske, som blev stillet til skue, da Mads Holger sidste år valgte at stille op som folketingskandidat for De Konservative og led et svidende nederlag.
Ukuelig som Mads Holger var, var han ikke desto mindre overbevist om, at han var manden, der en dag skulle lede partiet. Og bringe det tilbage til fortidens storhed. ’Passioneret og vidende’ Og tilsyneladende var han i sin idérigdom og eventyrlyst ustoppelig. I hvert fald hvis hans kaereste, dramatiker Kathrine Maria Amann, står til troende:
»Mads Holger er en karakter og en person, der fylder meget. Han har holdninger til alt – og er ikke bleg for at ytre dem i såvel tide som utide. Han er et usaedvanligt engageret, passioneret og vidende menneske, men vi lever ikke desto mindre nok et langt mere roligt liv, end de fleste tror,« sagde hun i et interview med Eurowoman og fortalte videre:
»Sommetider er han insisterende indtil det ulidelige, og når han får en idé – og dem får han en del af – slipper han den ikke lige med det første. Det er under alle omstaendigheder ikke kedeligt at kende Mads Holger. Der er altid et eventyr lige i naerheden.«
Han havde en ny drøm, et nyt eventyr, ifølge en af sine venner. Han ville gøre sin praesteuddannelse faerdig og slå sig ned som praest på Fyn.
I stedet slukkede han endegyldigt eventyret i et sommerhus på Thurø. Hvorfor, får vi måske aldrig svaret på.
Mads Holger efterlader – ud over sin kaereste – sin mor, halvsøster og to mostre. Han havde ingen børn. Det Konservative Folkeparti lider af et håndboldsyndrom. Dette skal forstås således, at vi betragter os selv som en verdenssensation, når vi vinder i håndbold. Imidlertid har ingen herhjemme rigtig ofret opmaerksomhed på, at denne sportsgren, som vi selv har opfundet, slet ikke eksisterer i resten af verdens bevidsthed. Den virkelige verden er fløjtende ligeglad med håndbold, og sådan risikerer det også at ende med Det Konservative Folkeparti, dersom der ikke handles nu