Pizza med rø­get laks og spi­natcre­me

BT - - SOMMER -

1. Op­løs ga­e­ren i van­det. Kom salt og oli­veno­lie i. Rør durum­mel ud i ga­er­van­det, til mas­sen er ens­ar­tet og ik­ke in­de­hol­der klum­per. Rør hve­de­me­let i lidt af gan­gen til dej­en slip­per skå­len. Dej­en må ger­ne fø­les lidt kli­stret. Del dej­en i 2 styk­ker. Rul pizza­dej­en ud på durum­mel og la­eg den på ba­ge­pla­den. 2. Skyl spi­natbla­de­ne, pres hvid­løgs­fed. 3. Bland det gril­le­de spi­nat og hvid­løg med mozza­rel­la­ost og ri­cot­ta. Smør spi­natcre­me på bun­de­ne, in­den de skal på gril­len.

VED GRIL­LEN 1. Fyld en hel grillstar­ter med We­ber­bri­ket­ter, og kl­ar­gør gril­len til in­di­rek­te, høj var­me (cir­ku­la­er me­to­de), ca. 280-290 gra­der. 2. Sa­et stø­be­jernswok­ken i GBS®ri­sten, og lad wok­ken var­me op i 5 min. Ha­eld olie i wok­ken, og rist presset hvid­løg og spi­natbla­de af i ca. 1-2 min. Af­køl spi­na­ten og ha­eld den over­sky­den­de va­e­ske fra. 3. La­eg ba­ge­ste­nen på ri­sten, og varm den godt op i ca. 10 min. Sa­et ba­ge­pla­den med pizza­dej på ste­nen, og bag pizza­bun­de­ne til bun­den er gyl­den og sprød i ca. 6 min.

EK­STRA TIP På­fyld evt. yder­li­ge­re bri­ket­ter (ca. 1/3 fyldt grillstar­ter), når ba­ge­ste­nen la­eg­ges på for at pres­se var­men helt i vej­ret. Husk at hol­de øje med pizza­en ved at løf­te og tjek­ke bun­den en gang imel­lem. Til­be­red­ning­sti­den kan va­ri­e­re lidt, af­ha­en­gigt af uden­dørstem­pe­ra­tu­ren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark

© PressReader. All rights reserved.