Nej, faktatjek er et håbløst projekt
HANS HAUGE
ikke. Men det er også noget nyt, at f.eks. Karina Pedersens bog er blevet døbt en erindringsroman. Efter den blev det, er det kommet frem, at man kan faktatjekke. Hele tendensen med, at man kan faktatjekke, er jo en uendelig proces. For hvem skal faktatjekke dem, der faktatjekker? Når moderen til Karina så udtaler sig, skal man så faktatjekke hende også og dernaest faktatjekke journalisterne, hun har talt med? Det er jo et håbløst projekt
og en uendelig proces.
DET MENER JEG
for danske forfattere, at de deltager og bruges i den politiske debat. Man er bare vant til, at de fleste forfattere tilhører Enhedslisten eller Alternativet. Man laegger slet ikke maerke til, at de deltager i den politiske debat, men det gør de da lige så meget, som Karina Pedersen eksempelvis gør. Men det specielle ved Karina er måden, hun deltager i debatten på.
DET ER TYPISK
ikke forholdt sig til det, der faktisk står i bogen, men berørt det, Karina Pedersen siger i medierne, og det er to forskellige ting. Hele debatten om skoleklassen er slet ikke omtalt i bogen. Karina bliver i stedet angrebet for det, hun siger, som derefter overføres til bogen. Vi andre kan alle sige noget sludder en gang imellem. Man er gået uendelig meget op i, hvilken slags bog det er, i stedet for at gå op i bogen selv. Jeg betragter i stedet bogen som en roman, og man kan da ikke sige, at romaner er løgn.
MEDIERNE HAR HELLER