’Håber han får hjaelp’
BOMBETRUSLER rigtig mange vandskader og høj musik om natten. Og det har vi jo prøvet at stoppe. Men vi kan ikke tvinge ham til at få noget hjaelp. Hans foraeldre ønsker ikke at sige, at enten gør du det her, eller også bliver du smidt ud,« fortaeller Michelle Nexø, der sidder i bestyrelsen i ejerforeningen.
BT har vaeret i kontakt med endnu en nabo til den 31-årige, der ikke ønsker at stå frem med navn. Men hun bekraefter, at der har vaeret flere problemer med vandskader fra den sigtedes lejlighed, ligesom beboerne i ejerforeningen gennem laengere tid har vaeret chikaneret af høj musik i nattetimerne. På trods af flere klager til politiet, som talrige gange er mødt op på adressen, er det ikke lykkedes at stoppe chikanen, som efter kort tid er blusset op igen.
Til BT bekraefter den 31-åriges far, at der har vaeret flere konflikter med ejerforeningen. Han forklarer desuden, at lejligheden i Slagelse oprindeligt tilhørte den 31-årige, men at foraeldrene købte den, da den 31-årige på et tidspunkt overvejede at flytte til enten Roskilde eller København, mens han studerede.
Den 31-årige endte dog med at blive boende, hvorefter han lejede boligen af sine foraeldre.
»Vi har haft en temmelig voldsom konflikt med ejerforeningen det sidste par år, fordi de har forsøgt at få ham smidt ud, og det har vi selvfølgelig strittet imod. For det, der så formentlig ville ske, er, at han ville tage ud og gemme sig i en skov, og så er der slet ikke mulighed for at få fat i ham,« siger faderen til BT. Ikke en heksejagt Under et grundlovsforhør tirsdag blev det i Retten i Naestved besluttet at lade den 31-årige veteran, der bl.a. har vaeret udsendt til Afghanistan, varetaegtsfaengsle frem til 9. november. I retten naegtede den sigtede sig skyldig i anklagerne imod ham. Og selvom han selv erklaerede at have fået konstateret bl.a. posttraumatisk
SAGEN KORT På Sjaelland og i Jylland blev to lufthavne og to indkøbscentre mandag eftermiddag evakueret og lukket i flere timer efter at have modtaget bombetrusler via e-mail. Flere andre steder, bl.a. hos Rigshospitalet i København og hos Odense Universitetshospital, modtog man også bombetrusler. Hverken Københavns eller Fyns Politi valgte at foretage evakueringer, da truslerne havde samme afsender og ordlyd, og derfor ikke blev betragtet som en reel trussel. En 31-årig dansk krigsveteran er sigtet i sagen. Han er varetaegtsfaengslet frem til 9. november. stress syndrom som følge af sin udsendelse, naegtede den 31-årige at lade sig mentalundersøge, da han ikke anerkender de psykiske diagnoser.
Begge naboer, som BT har vaeret i kontakt med, fortaeller, at de på intet tidspunkt har følt sig utrygge eller bange ved den 31-åriges tilstedevaerelse. Men de er ikke i tvivl om, at han har brug for hjaelp. Derfor håber de, at sagen kan føre til, at han kommer i behandling.
»Vi er jo ikke ude på at drive heksejagt på ham. Vi vil gerne vaere med til at saette fokus på, at der er nogle problemer med, at nogle bliver tabt af systemet. Og at man ikke kan tvinge nogen til noget, hvis de ikke selv ønsker det. Det er klart mit indtryk, at han er et sted, hvor han ikke selv kan se, at han har problemer. Så vi håber rigtig meget, at han får noget hjaelp,« siger Michelle Nexø.