Cuba bløder
Frigg og Marley i Højesteret
I FARS FODSPOR ikke sandheden, som den internationale presse fortaeller,« siger Aleida Guevara, der som laege isaer ser, hvordan mangelen på medicin har katastrofale følger for cubanerne. En hyldest til folket Hendes egen lille revolution udspiller sig dog ikke kun i Cuba, men i flere latin- og mellemamerikanske lande, hvor hun dels har gjort sig til talerør for at synliggøre fattigdommen og undertrykkelsen, dels helt bogstaveligt
Måske har blandingshundene Frigg og Marley alligevel ikke afgivet deres uigenkaldeligt sidste bjaef.
Det blev ellers afgjort i Østre Landsret i sidste uge i den yderst principielle sag, hvor dommerne alene på baggrund af, hvad øjnene ser, skønnede, at de to hunde, som har en labrador som mor og en ukendt strejferhan som far, også indeholder minimum én procent genmateriale fra den ulovlige muskelhunderace american staffordshire.
Dermed lød dommen, at Frigg og Marley, som er fra februar 2014 og fra samme kuld, skal aflives.
Til stor frustration for ejerne Søren Bruun og Anders Bruun fra Odense. Og til stor hjaelper i bekaempelsen af sygdom.
»Kampen for sundhed og mod sygdom er absolut en af de vigtigste i dag. Men også kampen for uddannelse, kampen for at vi skaber et samfund, der gør, at vi kan føle os tilfredse med vores liv,« siger hun videre og kalder sin egen ’revolutionaere kamp’ mere en hyldest til sit folk end en hyldest til hendes berømte far.
»Men hvis jeg er en vaerdig datter af mit folk, så er jeg helt sikkert også en vaerdig datter af min far,« smiler hun. I morgen kan du i BT laese den store fortaelling om de to. Aleida Guevara og hendes berømte far, der knap 50 år efter sin død dyrkes som helt frustration for Foreningen Fair Dog, som på ejernes vegne havde anlagt den civilretlige sag ved Østre Landsret mod Rigspolitiet, som uden videre dokumentation for Frigg og Marleys racesammensaetning havde kraevet dem aflivet. Og som altså fik medhold.
Hundeloven er lavet sådan, at der er omvendt bevisbyrde. Det betyder, at det er ejerne selv, som skal bevise, at der højst er én procent materiale fra en af 13 bestemte racer, der er defineret som ulovlige muskelhunde. Men da Fødevarestyrelsen indtil nu ikke har gjort det muligt at racebestemme hunde i Danmark gennem en dna-prøve, er det praktisk taget umuligt for en hundeejer.