Champions League Magasinet

TILBAGE BLANDT DE BEDSTE

- TEKST: THOMAS PYNDT

I årtiet fra 1975 til 1985 var der ikke nogen tvivl om, at Liverpool havde det bedste hold i Europa med hele fire sejre i Europa Cuppen for mesterhold samt syv mesterskab­er hjemme i England. Men så kom tilskuerba­lladen med de tragiske konsekvens­er på Heysel og seks års europæisk karantæne til klubben, og da Liverpool vendte tilbage, havde fodboldver­denen forandret sig. Manchester United gik forbi i England, siden fulgte Arsenal, Chelsea og Manchester City efter, og i Europa tog det tid, før man igen blev en del af den største turnering.

Fra 2001 til 2010 var Liverpool dog fast med i Champions League, og under Rafael Benitez blev det til en historisk finalesejr i 2005 og et finaletab i 2007, men så rejste spanieren videre, og Liverpool gik ned bortset fra en enkelt stærk sæson under Brendan Rodgers med Luis Suarez på toppen. Så i syv år var Liverpool kun med én gang i Champions League, men nu er de tilbage, og det glæder manager Jürgen Klopp.

”Siden jeg kom her i oktober 2015, har vi skabt en meget speciel stemning her på stadion. Her kan vi mærke klubbens kraft og folkets styrke, men vi skal også vise det udenfor. Det gør vi ved at nå finaler og vinde dem, men også ved altid at være klar og være en del af Champions League.”

”Nu er vi der, vi tog den sværeste vej, og det føles rigtig godt. Det er meget vigtigt, for det var som en tak til alle. Det er her, vi vil være, og det giver os masser af selvtillid,” sagde Klopp efter kvalifikat­ionssejren­e over Hoffenheim.

Og med Sevilla, Spartak Moskva og Maribor som modstander­e burde Liverpool også kunne nå videre end gruppespil­let for første gang siden efteråret 2008.

 ?? FOTO: RITZAU/ DAVE THOMPSON ??
FOTO: RITZAU/ DAVE THOMPSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark