Champions League Magasinet

ET UHELD MOD DANMARK SKABTE SUCCESEN

- TEKST: THOMAS PYNDT

Vejen til Napolis nye offensive succes begyndte, da Paul Pogba sidste sommer var ved at blive verdens dyreste spiller med salget fra Juventus til Manchester United. Det gav nemlig Torino-klubben råd til at købe Serie A-topscorer Gonzalo Higuaín for næsten 700 millioner kroner i Napoli, mens Napoli så til gengæld forsøgte at lukke deres hul i angrebet ved at købe Ajax-topscorer Arkadiusz Milik for over 250 millioner kroner, selv om polakken havde været ganske uskarp for Polen ved EM.

Det gik nu ganske godt i Napoli, men i starten af oktober skulle Milik hjem til Polen og spille V m-kvalifikat­ionskamp mod Danmark, og det gik skidt. I slutningen af 1. halvleg var han på boldjagt mod baglinjen med Jannik Vestergaar­d i hælene, og undervejs fik Milik trådt så forkert, at han delvist ødelagde sit korsbånd og dermed var ude i mange måneder. Hvad skulle Napoli så gøre? Jo, Sarri bestemte sig for at prøve den lille og bevægelige Dries Mertens helt på toppen, efter den 29-årige belgier i tre sæsoner havde måttet nøjes med at være en trods alt ganske succesfuld afløser for Hamšík, Calléjon eller Insigne, når der var brug for det. Og efter en måneds tilvænning faldt Napoli-offensiven pludselig perfekt i hak.

Aflevering­sspillet, bevægeligh­eden og hurtighede­n var i topklasse, og fra midten af december og til sæsonslut scorede Mertens 25 mål i 22 Serie A-kampe. De mange mål var med til at skaffe Napoli tredjeplad­sen i Serie A med adgang til en ny omgang Champions League efter at have besejret Nice i kvalifikat­ionen – blandt andet på mål af den omskolede belgier, der ligner en stor profil i gruppespil­let, mens det nu er Milik, der må nøjes med rollen som indhopper.

 ?? FOTO: CIRO FUSCO/ RITZAU FOTO ??
FOTO: CIRO FUSCO/ RITZAU FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark