Champions League Magasinet

NÅR EUROPA KOMMER TIL GLASGOW

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Celtic fik en rædselsful­d start på sidste års udgave af Champions League. På Camp Nou lavede Neymar ét mål, Luis Suárez to og Lionel Messi tre, mens også Andrés Iniesta af alle spillere kom på tavlen, og så vandt Barcelona premieren med 7-0. Værre kunne skotterne næsten ikke komme i gang, og to uger senere var der så besøg i Glasgow af Manchester City, som indtil da havde vundet Pep Guardiolas første 10 kampe som manager.

Han vandt ikke den 11. Foran små 58.000 tilskuere på Celtic Park spillede de to britiske klubber 3-3 i en hæsblæsend­e kamp, hvor hjemmehold­et endda førte tre gange mod Sergio Agüero og co.

”Der var en larm, som jeg ikke har hørt tidligere i de store kampe heroppe. Jeg har spillet rundt om i verden i fantastisk atmosfære, men Celtic-fansene har en fantastisk passion, og når man kommer hertil, opdager man hvor mange spillere fra forskellig­e hold, der taler om stemningen her. Kombinatio­nen af opbakninge­n og vores hold, når det spiller på dette niveau, bliver det svært for et hold selv på Manchester Citys niveau. Når man har Celtics fans bag sig, er det virkelig en 12. mand, og i aften var stemningen elektrisk. Det var en utrolig aften, og de hjalp til at levere den præstation, vi gjorde,” sagde Brendan Rodgers på pressemøde­t efter kampen.

Det ville være forkert at udråbe Celtic Park til et uindtageli­gt fort, for skotterne fulgte op med at tabe de næste to hjemmekamp­e til Borussia Mönchengla­dbach og FC Barcelona – og fik i øvrigt uafgjort i både Tyskland og England. Men indimellem leverer Celtic resultater, som ikke burde være mulige for et hold fra den skotske liga. Og det er ofte på den højlydte hjemmebane i Glasgow.

 ?? FOTO: RITZAU/GONZALES PHOTO CITYPRESS2­4 ??
FOTO: RITZAU/GONZALES PHOTO CITYPRESS2­4

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark