Ekstra Bladet - Tipsbladet

KAN OPRYKKERNE FORTSAETTE SUCCESEN? FC

-

Nordsjaell­and har vaeret den store positive overraskel­se i den første tredjedel af Superligae­ns grundspil, men faktisk er det lige så imponerend­e, at oprykkerne fra Hobro ligger nummer to med 14 point efter syv kampe. Og det skulle ikke vaere gået meget anderledes, før Thomas Thomasberg­s mandskab også havde haft 18 point, for de var taettest på sejren i både Parken og i Aalborg.

Samtidig har måden, pointene er kommet i hus på, også overrasket. Hvor Hobro under Ove Pedersen spillede mere med lange bolde og sats på dødbolde, kunne man forrige fredag se oprykkerne gang på gang og med masser af offensivt mod spille sig ud af Silkeborgs pres, før de satte bolden på spil. 2-0 sejren var sikker og fortjent, men hvad taenker cheftraene­ren om den flotte start? Havde han set det komme?

”Nej, det tror jeg ikke, at der var nogen, der havde regnet med eller havde kunnet forudse, så det har selvfølgel­ig vaeret over al forventnin­g. Også at pointene egentlig har afspejlet den indsats, vi har leveret rent spillemaes­sigt.”

”På forhånd havde jeg frygtet, at vi skulle have en målmand, der stod fantastisk, og at vi skulle score på den ene eller de to chancer, vi fik, for at få point, så det glaeder mig rigtig meget, at vi har fået så mange point, og at vi spillemaes­sigt har vaeret så dygtige, at vi har kunnet vaere med i alle kampe uden problemer,” siger Thomasberg.

Men hvor kommer den spillemaes­sige dygtighed fra?

”Allerførst har der vaeret nogle bestemte ting i nogle bestemte kampe, der er gået op for os. Vi har vaeret dygtige til at ramme plet, hvad angår, hvor vi kunne gøre ondt på modstander­en rent offensivt.”

”Vi har jo troet på, at vi har skullet spille bolden, så vi har brugt meget krudt på, hvor vi kan spille bolden hen i erobringsf­asen, og det er vi lykkedes rigtig fint med. Både kvalitetsm­aessigt i aflevering­erne, men også med dem der skal modtage den. Vi sender den ikke bare op i hjørnet for at løbe efter en andenbold. Det gør vi også, men det skal hele tiden vaere med en ide om, hvem der så løber derop alt efter, hvad modstander­en gør.”

”Det ligger der noget traening og nogle tanker og ideer bag, men det vigtigste er selvfølgel­ig, at spillerne kan udføre dem, og der har vi nok overrasket mest. Det var svaert for mig på forhånd at se 11 til 16 spillere, der i foråret stort set alle sammen spillede 1. division, gå ind mod Superligah­old og levere på det niveau.”

”Der er mange, der har snakket om de offensive spillere. De, der skinner hos folk, har jo vaeret Vito [Hammershøy-Mistrati], Pål [Alexander Kirkevold] og Quincy [Antipas], men vi må heller ikke glemme, at vi også har et bomstaerkt forsvar, der kun er gået fire mål ind på som det laveste i raekken. Der er en ballast på holdet, der gør, at de tre kan gøre det, de gør. Vito ved for eksempel, at han har rygdaeknin­g fra Damborg, når han traeder frem.”

”Nu bliver kunsten så at holde sulten oppe. Oprykkerge­jsten kan ofte give noget ekstra i de første runder, men vi skal bevise, at det ikke har vaeret et tilfaelde. Jeg regner absolut ikke med, at vi får lige så mange point i de kommende syv kampe, men jeg håber på, at vi kan saette mange point på tavlen.”

”Vores spillere bliver ikke mindre dygtige, men jeg tror, at modstander­ne begynder at kigge lidt mere på nogle af de ting, som vi har vaeret dygtige til,” siger Thomasberg, der i de kommende runder blandt andet skal en tur til Midtjyllan­d, mens Brøndby også kommer på besøg ”ude i en skov.”

Men først gaelder det Sønderjysk­E hjemme i Hobro i aften fredag, og dem har oprykkerne endnu ikke vaeret i stand til at besejre i foreløbig seks Superliga-kampe.

”Det vidste jeg ikke, men det gør jeg så nu,” siger cheftraene­ren om statistikk­en for den kommende modstander.

”Sønderjysk­E er i sig selv et dygtigt og staerkt hold, og jeg ved, at de vil komme med stor respekt for os, og det har vi også for dem. De kommer ikke og giver os lige så mange chancer og muligheder, som vi har haft i nogle af de andre kampe.”

”Der bliver ikke bare plads til at løbe ned mod to midtstoppe­re, fordi backerne står fremme, så vi skal ind med en god boldomgang og vaere fornuftige i spillet, for Sønderjysk­Es bedste våben er jo også omstilling­er med Uhre fremme og Christian Jakobsen og Zinckernag­el.”

”Det kan godt vaere, at de overlader initiative­t til os, og det skal vi så tage på den rigtige måde. Vi skal stadig gå efter et mål, uden at det koster, for vi kommer ikke bare til at gå efter 0-0. Vi er det hold, der har haft tredjefles­t afslutning­er i Superligae­n, så det ville vaere maerkeligt, hvis vi ikke kommer til chancer,” siger cheftraene­ren for saesonens anden store overraskel­se i Superligae­n. (pyndten)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark