Ekstra Bladet - Tipsbladet

SJAELDENT INDKØB I BASKERLAND­ET

-

De bruger ikke mange penge på fodboldspi­llere i Bilbao, hvor man som bekendt mener, at baskiske profiler er at foretraekk­e på det lokale fodboldhol­d.

Den 31. august 2015 sendte Athletic 60 millioner kroner til Atlético Madrid og fik som modydelse Raúl García, men så holdt baskerne op med at bruge penge på transfers. De købte hverken spillere i januar 2016, sommeren 2016 eller januar 2017, og først den 1. september 2017 – to år og én dag efter Raúl Garcías ankomst – hev Athletic igen pungen op af lommen. Den dag blev det offentligg­jort, at Eibarspill­eren Ander Capa kommer til for 22,5 millioner kroner – men først 1. juli 2018.

”Traenerne mener, at det er en spiller, der har gjort stort fremskridt, men vi har ikke travlt med at få ham, og selv om spilleren selvfølgel­ig gerne vil til Athletic, ville han ikke skade Eibar, så det er en trevejsaft­ale,” har Athletic-praesident Josu Urrutia i avisen Deia begrundet, hvorfor man for en gangs skyld bruger penge på en spiller, og så kommer han først om 10 måneder.

Men når han kommer, får Athletic en spiller, som ikke bare er basker, men oven i købet fan af sin nye klub.

”Jeg er fra Bilbao og har altid holdt med Athletic. Jeg baerer det i hjertet, for det har mine foraeldre opdraget mig til, siden jeg var barn,” sagde Capa før Eibars kamp mod Athletic i april.

Backen spillede i øvrigt 90 minutter, da de to baskiske klubber mødtes lige før landskamps­pausen. Athletic vandt 1-0.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark