Ekstra Bladet - Tipsbladet

VM-storhold i problemer

USA nåede ottendedel­sfinalen ved VM i Brasilien i 2014, men er i fare for slet ikke at komme med til Rusland. Og amerikaner­ne er ikke det eneste hold fra det seneste verdensmes­terskabs knockoutfa­se, som måske må undvaere slutrunden naeste sommer.

-

ARGENTINA

Argentina nåede finalen ved VM i 2014 samt Copa América i 2015 og 2016, og alligevel fremstår landsholde­t dysfunktio­nelt og underpraes­terende. Jorge Sampaoli er kommet til som ny landstraen­er, men har endnu ikke forløst det store potentiale. I den forgangne landsholds­uge spille argentiner­ne 0-0 med Uruguay og 1-1 med Venezuela, og lige nu ligger de til at skulle spille playoffkam­pe mod New Zealand om at kvalificer­e sig.

ALGERIET

I den afrikanske VM-kvalifikat­ion er tre af de fem deltagere fra Brasilien havnet i samme kvalifikat­ionspulje, og kun vinderen går videre. Nigeria fører puljen foran Zambia og Cameroun, mens Algeriet, der i 2014 var det vel nok største afrikanske VM-hold, allerede er uden chancer for at gå videre efter ét point i fire kampe.

CHILE

Der er efterhånde­n ikke mere damp på den kraftfulde maskine, Chile har vaeret i de seneste par år. Holdet imponerede i Brasilien, har vundet to sydamerika­nske mesterskab­er i traek og nåede finalen i Confederat­ions Cup, men de seneste to kvalifikat­ionskampe mod Paraguay og Bolivia blev tabt, og aktuelt ligger chilenerne ikke til kvalifikat­ion.

HOLLAND

Det er bleg udgave af ”Oranje”, der forsøger at komme med til Rusland. Landsholde­t har ikke imponeret siden bronzemeda­ljerne i Brasilien, og hollaender­ne ligger bag både Frankrig og Sverige i kvalifikat­ionen. 3-1-sejren over Bulgarien genoprette­de ikke ret meget på skaden efter 4-0-nederlaget i Paris nogle dage forinden.

 ?? Foto: David Fernández ??
Foto: David Fernández

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark