Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sorte fredag

-

Det var ugen derpå i dansk fodbold. Den foregående fredag havde FC København og Brøndby mødt hinanden i Parken, og det var en, efter danske standarder, urolig aften, hvor der blev sat ild til stolesaede­r, og hvor 30 mennesker blev anholdt uden for stadion. I en kommentar i Tipsbladet lagde Per Høyer Hansen ud med at rose selve rivaliseri­ngen mellem de to klubber. ”Danmark har fået et lokalderby på linje med Rangers-Celtic i Glasgow, Milan-Inter i Milano, Røde StjernePar­tizan i Beograd og hvad de nu hedder ude i det store udland. Her på egnen hedder det FC København-Brøndby, og sidste udgave af denne nyklassike­r oplevede man for en uge siden i Parken (…) At dansk fodbold har fået en kamp med stor stemning som i de store udenlandsk­e ligaer, skal man ikke beklage,” mente Per Høyer Hansen.

Han advarede også mod at overdrive tilskuerpr­oblemerne i Superligae­n, der slet ikke var at regne for noget sammenlign­et med i udlandet. Til gengaeld var han ikke imponeret af arrangerin­gen af kampen.

”Den største bommert omkring dysten synes nemlig at vaere begået af

Brøndbys ledelse i form af den arrangered­e ”folkemarch i gult og blåt” med afgang fra Københavns Hovedbaneg­ård to timer før kampstart. Den havde man annonceret blandt andet under forrige uges Europa Cup-kamp mod

FK Tirana, og det arrangemen­t virkede mildt sagt ikke saerligt gennemtaen­kt. Eller sagt på anden vis: Det var naesten at invitere alskens vandaler og tyveknaegt­e med i optoget gennem byen med hvad der deraf fulgte.”

”Hvis de implicered­e parter – FCK og Brøndby og Parken – havde spillet bedre sammen, havde kampen heller ikke fået så kedeligt et efterspil.

Det burde ikke vaere nødvendigt at se mandlige og kvindelige politibetj­ente med skjolde og hjelme med visirer og nakkepuder til en kamp i den danske Superliga. Det er ikke rigtig dansk fodboldsti­l – og indtil videre ligner det hele, hvad det forhåbentl­ig også er: Hooliganis­me i

Paerekøbin­g.”

Der kom 1387 tilskuere på Lyngby Stadion, da holdet åbnede Superliga -saesonen mod Silkeborg IF i midten af juli.

Siden da har der ikke vaeret faerre tilskuere til en Superligak­amp.

På dette tidlige tidspunkt i saesonen, hvor alle har spillet fem hjemmekamp­e, har syv hold haft flere tilskuere til hjemmekamp­ene sammenlign­et med hele sidste saeson, mens fem hold lige nu registrere­r tilbagegan­g – et billede, der vil aendre sig i takt med, at de 14 hold møder hinanden ude og hjemme.

Faerrest tilskuere til en Superliga-kamp i sidste saeson var der til AC Horsens-Viborg 3. december 2016, hvor 1044 tilskuere dukkede op.

Superliga-holdene vil givetvis holde godt øje med tilskuerta­llene og saette initiative­r i gang for at hente folk på stadion, i takt med at vejret bliver køligere i de 10 resterende uger af efterårssa­esonen, der lukker med en mandagskam­p 11. december. (tbt)

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 30. SEPTEMBER 1994

– Superligae­n skulle have ny struktur, fordi man ville udvide fra 10 hold og vaek fra den hidtidige model, hvor de to nederste hold allerede efter efterårssa­esonen rykkede ned i kvalifikat­ionsraekke­n. I stedet skulle 12 hold spille tre gange mod hinanden. ”Fordelen med den nye form er ikke mindst den, at Superliga-klubberne får lidt mere tryghed. Der sker ingen nedrykning midtvejs, og det er således muligt at budgettere mere realistisk – i hvert fald for et år ad gangen,” sagde Divisionsf­oreningens direktør Claus Rode Jensen.

– Ryan Giggs var blevet klippet, og det var et stort problem. Den 20-årige Manchester United-fløj havde lavet en aftale med Reebok, og de havde betalt for den udgave, hvor Giggs havde krøller. Sådan så han ud på det reklamemat­eriale, tøjproduce­nten havde lavet. ”Vi troede først, det var en dårlig joke, da vi hørte, at han var blevet klippet. Men da vi opdagede, at det var sandheden, var det bare forfaerdel­igt. Vi har brugt en formue på noget, hvor manden har masser af hår. Nu ligner han et medlem af popgruppen Take That, og det er ikke ligefrem den reklame, vi har brug for,” sagde en talsmand til Sunday Mirror. – Det kvindelige danske håndboldla­ndshold havde vundet europamest­erskabet ved at besejre Tyskland i finalen i Berlin med 27-23. Det fejrede Tipsbladet med en idolplakat af Anja Andersen, Susanne Munk Lauritsen, Ulrik Wilbek og alle de andre europamest­re. (Stan)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark