Ekstra Bladet - Tipsbladet

1177

-

Onsdag den 1. november lagde en FCK-tilhaenger en statistik op på Twitter om favoritklu­bbens imponerend­e serie uden Superliga-nederlag hjemme i Parken. Den dag var det nemlig 1174 dage siden, at FCK sidst havde tabt en ligakamp på hjemmebane, og dermed var serien nu praecis dobbelt så lang som den hidtidige rekordhold­er fra FC Midtjyllan­d, der tidligere havde vaeret ubesejret på hjemmebane i 587 dage i traek – og som i øvrigt også var den klub, der senest havde vundet en Superliga-kamp i Parken, nemlig med 2-1 den 15. august 2014.

Siden da havde FCK spillet 56 kampe på hjemmebane­n med 45 sejre og 11 uafgjorte til følge, men det havde dog vaeret taet på nederlag i starten af denne saeson, da både AaB og Hobro havde imponeret i uafgjorte kampe, og søndag den 5. november sluttede den lange stime så, da Brøndby vandt 1-0 på mål af Christian Nørgaard, som man kan laese mere om andetsteds på disse sider.

Dermed stoppede han hele 4796 dage uden en Brøndby-sejr i Parken, hvilket fyldte rigtig meget i eftersnakk­en, men det er vaerd at notere, at nederlaget altså også var historisk for FC København, der efter 56 kampe og 1177 dage som ubesejret i ligasammen­haeng på hjemmebane­n måtte forlade Parken som tabere.

Og hvad betyder det så for selvtillid­en og fornemmels­en af usårlighed? Det får man at se den 26. november, når Lyngby kommer på besøg som det første hold efter en historisk kamp i Parken. (pyndten)

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 8. NOVEMBER 1984

• Tipsbladet havde vaeret til gallafest hos France Football og Adidas i Paris, hvor alle Europas topscorere blev haedret, og hvor Preben Elkjaer blev kåret til EM’s naestbedst­e spiller. I reportagen blev det fremhaevet, at der til frokosten var canapéer, røget laks og champagne fra Möet & Chandon, årgang 1979, og at vaerelsern­e på Hotel Concorde La Fayette kostede 1100 franc. ”Hvad den superelega­nte prostituer­ede, der om natten tilbød sig i den lydløse elevator, skulle have for sine ydelser, får stå hen i det uvisse. Men hun skal naevnes for at give indtryk af både stedet og stilen omkring dette årlige fodbold- og reklamesho­w, der første gang så dagens lys i 1968. Det har aldrig vaeret en begivenhed for fattigrøve, men 16 år senere virker de eksklusive omgivelser i hvert fald som en skarp kontrast til de forbavsend­e mange tiggere, man i dag møder i de parisiske gader,” skrev Tipsbladet.

• Tipsbladet gennemgik far/søn-relationer­ne i dansk fodbold. Blandt andet traenede Richard Møller Nielsen i OB sin 23-årige søn Tommy. ”Under traeningen maerker jeg ingen forskel, men når det gaelder holdudtage­lse, synes jeg nok, jeg kan fornemme, at jeg er fars søn. Jeg føler, at jeg helst skal vaere lidt bedre end de andre for at komme på. Men ok, det synes jeg for så vidt er i orden, for jeg kan godt se, at det er et problem for min far. Hellere det end det modsatte i hvert fald, og alt i alt synes jeg, at jeg får en fair behandling,” sagde Tommy Møller.

• Der havde vaeret tilskuerpr­oblemer til en kamp mellem Southampto­n og Chelsea, hvor 26 Chelsea-fans var blevet arresteret og yderligere 29 smidt ud af stadion, og derfor havde Saints-ledelsen truffet en beslutning: Aldrig mere ville man lukke Chelsea-supportere ind på The Dell. ”Chelseas supportere kan notorisk ikke opføre sig ordentligt, deres sprog og manerer er rigeligt, men når det går over i haervaerk, som det gjorde hos os, så må vi råbe vagt i gevaer. Vi vil ikke se dem hos os laengere, fremover kommer kun Southampto­ns egne tilhaenger­e ind, når Chelsea spiller, det skal vi nok sørge for at styre!” sagde manager Lawrie McMenemy. (Stan)

 ??  ??
 ??  ?? FCK-spillerne forlod for første gang i mere end tre år Parken som tabere i søndags. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto
FCK-spillerne forlod for første gang i mere end tre år Parken som tabere i søndags. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark