Ekstra Bladet - Tipsbladet

SZYMANOWSK­IS SÆSONER:

-

Recreativo:

2012-13: 38 ligakampe (29 fra start) og 10 mål (Segunda) 2013-14: 2 ligakampe (2 fra start) og 0 mål (Segunda)

Brøndby:

2013-14: 26 ligakampe (26 fra start) og 5 mål (Superliga) 2014-15: 24 ligakampe (15 fra start) og 1 mål (Superliga)

Leganés:

2015-16: 42 ligakampe (33 fra start) og 12 mål (Segunda) 2015-16: 28 ligakampe (24 fra start) og 8 mål (Primera) 2016-17: 9 ligakampe (9 fra start) og 2 mål (Primera) som jeg gør i dag. Fodbold var ikke min førsteprio­ritet. Jeg var en normal fyr, ikke en sportsmand. Så jeg forstår egentlig godt, at ingen lagde specielt mærke til mig. Jeg modnede sent og lærte af mine fejl. Nu dedikerer jeg mig fuldt ud til fodbold,” siger han.

I dag er både han selv og søsteren Marianela fodboldspi­llere på højeste niveau. Marianela spiller for Valencia i Spaniens bedste række.

”Jeg taler tit med min søster om, hvad der ville være sket, hvis jeg havde været i en rigtig ungdomsafd­eling. De fleste spillere har en fodboldudd­annelse, fra de var 10 år gamle. En defensiv midtbanesp­iller i Barcelona lærer hele sin barndom, hvordan han skal placere sig foran forsvaret og fordele boldene. De lærer det samme i hver årgang, og når de bli- ver seniorspil­lere, gør de det samme. Men ingen har lært mig noget,” siger han.

Hvordan har det kunnet lade sig gøre for dig alligevel?

”En forskel er min mentalitet. Den har gjort, at jeg er nået til, hvor jeg er i dag. Ingen har kunnet vælte mig omkuld. Ingen modgang eller en træner, som ikke har troet på mig. Mange spillere bliver slået omkuld af den slags, sådan er det ikke for mig. Det har gjort mig stærkere. Jeg anser ikke mig selv som meget talentfuld eller noget særligt, men mentalt er jeg en person, som er svær at overvinde. Jeg overgiver mig ikke,” siger Szymanowsk­i.

AGURKEAVLE­RNE FRA FORSTADEN

Heller ikke Leganés har overgivet sig, selvom

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark