Ekstra Bladet - Tipsbladet

KLICHÉ-BINGO

Det er ikke nemt at finde på noget originalt at sige om fodbold hver eneste gang. Men nogle faste vendinger trænger til udskiftnin­g.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Vi er næsten alle skyldige i at bruge faste vendinger. Danske erhvervsme­dier og det erhvervsli­v, de dækker, har på en lille hånd- fuld år fortalt flere historier om at starte fra bunden med en idé og gåpåmod, end Drake og en samlet generation af amerikansk­e rappere har formået på 30 år.

Politikere følger godt med, marketing- og coaching-slang har inficeret hele samfundet, og journalist­er er vel de værste af alle.

Men også i dansk fodbold er man fint med på de faste, forslidte vendinger.

Tipsbladet har taget et kig på de fraser, der kunne trænge til en synonymord­bog og en portion logisk sans, før al samtale sander til i vindere med ild ud af øjnene i en vinderkult­ur, der brænder for deres job med begge ben plantet i jorden og passionere­t begejstrin­g for den seneste turnaround, og som indeholder så meget kernesundt, lokalt talentudvi­klings&vinder-DNA, at verdens ypperste genforsker­e taber kæben i bare benovelse og lægger Darwins samlede værker klar ved makulering­smaskinen. Pyha.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark