Ekstra Bladet - Tipsbladet

BOLOGNA BYDER PÅ MÅLFEST

-

FREDAG KL. 20.45

Wigan - Charlton, 1

1,61 @ BET365

Wigan snublede i sidste runde, hvor et defensivt Shrewsbury­mandskab havde evner og held til at spille 0-0 på The DW Stadium. Hjemmehold­et havde dog flere gode chancer og et stolpeskud i hver halvleg, så der er ingen grund til at gå i sort over det uafgjorte resultat, som stadig giver Wigan en afstand på fem point ned til tredjeplad­sen.

Charlton ligner omvendt et hold, der er gået ned med julestress efter en høst på bare ét point i de sidste fire kampe. Samlet står The Addicks med 4-2-5 på udebane, og fredagens gæstende mandskab har haft det svært imod holdene fra opryknings­pladserne, hvor det blot er lykkedes dem at besejre Bradford.

Udsigterne er med andre ord dystre for Charlton, som både skal forholde sig til en Wigan-defensiv, der har holdt målet rent i 9 af de sidste 10 hjemmekamp­e, samt en angriber, der pludselig er vågnet op til dåd igen.

Sidstnævnt­e faktor er naturligvi­s Will Grigg, der opnåede stor berømmelse under EM 2016, hvor hans slagsang blev allemandse­je. Efter en skuffende 2016/17-sæson er han nu tilbage i storform med syv scoringer i de sidste syv kampe – samt en afslutning på træværket i den seneste nullert mod Shrewsbury.

Hjemmebane, en solid defensiv og en genoplivet kultangrib­er er – sammen med muligheden for at øge afstanden i toppen af rækken – tunge faktorer, der gør, at vi går efter Wigansejre­n her til odds 1,61. Og så kan de modige spillere overveje spil på enten Will Grigg som målscorer eller hjemmesejr til rent mål.

LØRDAG KL. 15.00

Bologna - Udinese Over 2,5 mål

2,10 @ BET365

Bologna kom tilbage på sejrsspore­t i sidste runde med 3-2 ude over Chievo, og dermed er seks af holdets syv seneste kampe også gået over linjen på 2,5 mål.

Hos Udinese har Massimo Oddo været et frisk pust som træner, og mange husker nok stadig den surrealist­iske 8-3-sejr over Perugia i Coppa Italia for en måned siden. Totalen for Udinese under Oddo er, at fire af syv kampe er gået over 2,5 mål, mens det har været tilfældet i to af tre udekampe.’

Og Oddo er i det hele taget en forholdsvi­s offensivt tænkende træner. I 2015/16-sæsonen førte han Pescara til oprykning fra Serie B, og her scorede holdet næstflest mål i ligaen og leverede med 2,88 mål de mest scoringsri­ge kampe i gennemsnit.

Tilbage i Serie A og denne sæson hedder facit for Bologna, at 67 procent af hjemmekamp­ene er gået over linjen på 2,5 mål, mens det samme er sket i 86 procent af Udineses udekampe. Set i det lys ligner odds 2,10 på, at kampen går over 2,5 mål altså en ganske glimrende betaling for en tur til Serie A lørdag eftermidda­g.

LØRDAG KL. 16.00

Hibernian - Kilmarnock, Begge hold scorer

1,95 @ BET365

Hibernian har scoret mindst ét mål i 19 af denne sæsons 21 kampe. Samtidig har holdet blot præsteret et enkelt clean sheet på hjemmebane – nemlig i 1-0-sejren over Hearts i slutningen af oktober.

På samme tidspunkt skiftede Kilmarnock manager til Steve Clarke, og siden da har holdet spillet 11 kampe, hvor man har scoret mål i ni. Samtidig er holdet blot noteret for tre clean sheets i sæsonens første 20 kampe.

Imod spillet taler, at vinteren har ramt Skotland, så Kilmarnock faktisk fik aflyst onsdagens kamp på grund af frost. Samme dag spillede Hibernian 0-0 ude mod Hearts. Og så har kun det ene hold altså scoret i tre af de sidste fire indbyrdes opgør mellem holdene.

På bundlinjen står ikke desto mindre, at begge hold har scoret i 80 procent af Hibernians hjemmekamp­e og 67 procent af Kilmarnock­s udekampe. Set i det lys ligner odds 1,95 på, begge hold scorer, altså en forsinket – men pæn – lille julegave.

LØRDAG KL. 16.00

Bournemout­h - Everton, X

3,20 @ BWIN

Everton-eksperimen­tet fik lidt flere penge på kistebunde­n, da The Toffees med 0-0 mod West Bromwich i sidste runde tog det tredje uafgjorte resultat i løbet af de sidste fem kampe.

Nu venter så en udekamp mod Bournemout­h, der står med 2-3-5 efter de første 10 kampe på Vitality Stadium. Her har Everton været på besøg to gange i Premier League-regi med en 3-3-uafgjort i 2015 samt et 0-1-nederlag i september sidste år som facit.

Bournemout­h har spillet uafgjort i halvdelen af de sidste seks kampe, og X’et er da også vanen tro anbefaling­en i Everton-eksperimen­tet, der nu er oppe på en tilbagebet­aling på 194 procent.

Det er i øvrigt et pænt stykke over udbyttet fra henholdsvi­s 2015/16 (146 procent) og 2016/17, hvor eksperimen­tet betalte 147 procent tilbage.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”:

Indskud i denne runde: 10 kr. Samlet indskud: 1.040 kr. Samlet gevinst: 2.012 kr. Profit: 972 kr.

LØRDAG KL. 16.00

Huddersfie­ld - Burnley, X

3,10 @ BWIN

Burnley spillede en forrygende 1. halvleg på Old Trafford, men mistede initiative­t og to point efter pausen, hvor Jesse Lingard ad to omgange omsatte Manchester Uniteds intensiver­ede pres til scoringer.

Huddersfie­ld skuffede med 1-1 mod Stoke i sidste runde, men holdet har stadig kun tabt til Tottenham, Manchester City og Chelsea på eget græs i denne sæson.

Burnley har kun tabt til Manchester City og Leicester på udebane, og dermed er banen altså kridtet op til det, der på forhånd ligner et tæt opgør.

Begge hold står med 2-2-2 efter de første seks kampe i december, og selv om begge managers på forhånd vil sige, de går helhjertet efter sejren, vil et uafgjort resultat næppe skuffe midt i julens tætte program.

LØRDAG KL. 16.00

Newcastle - Brighton, 1

2,20 @ UNIBET

Formkurven peger svagt opad hos Newcastle, selv om onsdagens sene kamp mod Manchester City gav et nederlag på 0-1. I denne sæson er et nederlag til City nemlig ingen skam, og faktisk var Newcastle kun en god håndfuld centimeter fra at snuppe det ene point, da Dwight Gayle headede en stor chance tæt forbi stolpen mod kampens slutning.

Nu venter så modstand af en helt anden kaliber i form af Brighton, som ikke har scoret mål i en eneste af de sidste fire udekampe. Statistikk­en på udebane hedder 2-1-7, og december har blot budt på fire point efter 0-0 mod Burnley og 1-0 over Watford i to kampe på eget græs.

Newcastle er stadig for uskarpe foran målet, og med 0-1-nederlaget til City har de sort/hvide ikke scoret mål i fire af de sidste fem hjemmekamp­e. Det kommer dog næppe til at kræve mange scoringer for Newcastle at tage sejren mod Brighton, der ikke selv har scoret 7 af 10 udekampe, mens holdet kun undergås af Swansea, når gælder antal afslutning­er i løbet af sæsonen.

Newcastle står her med en gylden mulighed for at lægge lidt afstand til nedrykning­sstregen, og til odds 2,20 ligner hjemmesejr et fint tilbud. Vovepelse kan i øvrigt overveje at kombinere hjemmesejr­en med et spil på, kampen ender med under 2,5 mål. Det giver odds 4,00 hos bet365.

 ?? Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP ??
Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP
 ?? Foto: Scott Heavey/PA via AP ??
Foto: Scott Heavey/PA via AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark