Ekstra Bladet - Tipsbladet

CARLOS TEVEZ HJALP VEJLES KONTROVERS­IELLE MODEL TIL JACKPOT PÅ TRANSFERMA­RKEDET

-

Vejle Boldklub og Carlos Tevez? Nu er chefredakt­øren da kørt helt af sporet? Ikke helt, når man ser på det, der sker på det globale transferma­rked.

Da Carlos Tevez for et år siden begyndte i den kinesiske topklub Shanghai Shenhua, havde argentiner­en i et nu berømt citat sagt, at han jo ikke bare tog til Kina for at hente ”40 store”.

Det var en henvisning til den årsløn på 40 millioner dollars, der var tale om på argentiner­ens kontrakt, og selvom man skal tage den type meldinger med forbehold, var Carlos Tevez saerdeles velbetalt i Kina.

Her lagde den berømte angriber sig til gengaeld ud med alt og alle med dårlige praestatio­ner på banen, notorisk fravaer på traeningsb­anen og toppede med at blive filmet – og derefter eksponeret på sociale medier – i en forlystels­espark med familien, mens holdkammer­aterne spillede en vigtig kamp for Shanghai Shenhua.

Tevez’ kontrakt og den store omtale, han og Shanghai Shenhua fik i både Kina og resten af verden, er en af de direkte årsager til, det kinesiske fodboldfor­bund på ordrer fra regeringen strammede udlaending­ereglerne i ligaen og med effekt fra saesonen her i 2018 kraever, at hvert kinesisk hold skal stille med samme antal kinesiske U/23-spillere som det antal udlaending­e, man bruger i dagens startopsti­lling.

Det er her, Vejle Boldklub – og andre europaeisk­e klubber med kinesiske spillere kommer ind i billedet.

Den kinesiske spillerage­nt Chang Jin er sammen med moldoviske agent Andrei Zolotko hovedinves­tor i Vejle Boldklub, og Chang Jin, der også bruger navnet Lucas, har spillet en vigtig rolle i Vejles salg af Dominic Vinicius til en indtil videre ukendt klub i Kina og Wang Xin til Guangzhou R&F.

At en vigtig investor i en fodboldklu­b også er agent er en model, der spreder sig hastigt i disse år i såvel Europa som resten af verden, og selvsagt noget, der kan give åbenlyse interessek­onflikter, når spillere købes og saelges.

Men lige nu ser Vejles model, finansielt, temmelig genial ud, hvis salget af Wang Xin kan følges op i de kommende transfervi­nduer.

Med det nye lovkrav om brug af U/23-spillere i den kinesiske liga er efterspørg­slen efter gode U/23-spillere enorm i ligaen af den simple årsag, at der ikke er specielt mange gode spillere.

Wang Xin, der fik et kvarter i 1. division mod Fremad Amager i november 2016 og sad på baenken mod Thisted i september 217, har en fin transferva­erdi på et kinesisk marked med ekstremt få brugbare spillere og endnu faerre af disse, der er til salg.

Så i Vejle – og i Portugal og Spanien, hvor man i langt større stil har tilknyttet unge kinesiske spillere i de seneste par år – kan man passende sende en venlig tanke til Carlos Tevez og de øvrige udenlandsk­e spillere, der har kostet kassen og ikke praesteret i Super League. De kan vise sig at vaere millioner vaerd for opryknings­favoritten.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark