Ekstra Bladet - Tipsbladet

WILSHERE FORSØGER IGEN

- FOTO: DAVID KLEIN/REUTERS/RITZAU SCANPIX

Nytårsdag blev Jack Wilshere 29 år, og dermed burde midtbanema­nden med de 34 landskampe for England stå på toppen af sin karriere. Men det gør Jack Wilshere som bekendt ikke, for manden, som landstraen­er Fabio Capello tilbage i foråret 2011 kaldte Englands fremtid og kommende anfører, har fået ødelagt sin karriere af ankelskade­r, der første gang ramte ham i sommeren 2011.

Der har selvfølgel­ig vaeret perioder, hvor det er kørt godt for den både naerkampss­taerke og boldsikre Wilshere, men der har vaeret mindst lige så mange og lange perioder, hvor han har vaeret ude, og det blev ikke bedre, da han forlod Arsenal i sommeren 2018 og lavede en tre-årig aftale med West Ham til 100.000 pund om ugen.

Over to saesoner blev det kun til seks Premier League-kampe fra start og 16 ligakampe i alt, så i oktober 2020 blev parterne enige om at lukke aftalen et år før tid. Wilshere var dog ikke skadet, David Moyes havde bare ikke brug for ham.

"Jeg har vaeret helt klar i lange perioder, blandt andet i de seneste otte måneder, og jeg har traenet hårdt hver dag, men desvaerre har jeg ikke fået muligheden for at spille. Selv om jeg selvfølgel­ig er frustreret over, at jeg ikke fik mulighed for at vise West Ham, hvad jeg kan, så er jeg overbevist om, at jeg stadig har noget at give blandt de allerbedst­e," skrev Wilshere på Twitter, mens han selvfølgel­ig også så frem til det naeste kapitel i karrieren.

Men der var ikke lige nogen, der stod klar til at hive en skadesplag­et spiller ind i en coronatid, så Wilshere måtte vente og begyndte også at overveje at fortsaette karrieren i USA. I december tog han dog ned på sydkysten for at holde formen ved lige hos nedrykkern­e fra Bournemout­h, som han havde spillet 27 Premier League-kampe for i 2016/17saesonen, indtil han braekkede laegbenet i en tackling med Harry Kane. Og det åbnede døren for midtbanema­nden, der mandag skrev under på en kontrakt med Bournemout­h for resten af saesonen og tirsdag fik 12 minutter som indskifter i 1-0 nederlaget i Derby.

"Jeg havde masser af tid til at overveje min fremtid, og så ringede jeg til Jase [Bournemout­h-manager Jason Tindall], der var meget hjaelpsom og sagde "Kom ned og traen med, kom i form". Nu er jeg klar, og den her raekke gør også, at man hurtigt kommer i omdrejning­er, fordi der er så mange kampe," sagde Wilshere, da det naeste skridt i karrieren endelig var klart.

Og måske kan han nu vaere med til at spille Bournemout­h op blandt de allerbedst­e igen – hvis altså bare det skrøbelige bentøj kan holde. (pyndten)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark