Ekstra Bladet

MORTENS VÅDE DRØM

- POLFOTO/ SEBASTIAN BUUR GUNVALD

ORDET DAGPENGE blev ikke nævnt med ét ord, da statsminis­ter Helle Thorning ( S) – flankeret af Bjarne Corydon og Mette Frederikse­n – præsentere­de sit partis valggrundl­ag.

Det var først, da journalist­erne spurgte til emnet, at hun tog det op. Med den gammelkend­te melodi om, at systemet skal forbedres, uden at det må koste en krone ekstra, men at man må vente på et udspil fra dagpengeko­mmissionen. SÅ FORSIGTIG ER den radikale leder, Morten Østergaard, ikke. Han, der er en af arkitekter­ne bag dagpenge- massakren, kastede i går en bombe i rød lejr ved at foreslå yderligere nedskæring­er.

Østergaard kræver rådighedsr­eglerne til den geografisk­e afstand strammet, selv om de er skrappere end noget andet sted i Europa. DE NUVÆRENDE regler siger, at en arbejdsløs skal være indstillet på at rejse op til tre timer dagligt med offentlig transport efter jobbet. Det svarer f.eks. til Odense- København tur/retur.

Men Morten Østergaard har en våd drøm om, at en arbejdsløs tømrer i Gedser skal kunne beordres til at tage et opvasker- job i Skagen. DE RADIKALE LIDER af en vrangfores­tilling om, at det kun er de færreste ledige, der gider arbejde. Og at hvis man gør livet rigtigt surt for dem – økonomisk og på andre områder – så skal de nok få hænderne op af lommerne.

Helt forståelig­t har Østergaard­s forslag fået SF’s Pia Olsen Dyhr til at foreslå, at statsminis­teren skrotter det formaliser­ede samarbejde med R og i stedet går efter en socialdemo­kratisk mindretals­regering efter valget. LIGE SÅ FORSTÅELIG­T afviser Helle Thorning blankt. Hun indser risikoen for, at de radikale i så fald vil melde sig ind i blå stue. Det er set før. MED Morten Østergaard­s nyeste udmelding er der givet klar besked til de lønmodtage­re, som ønsker et dagpenge- system, de kan være trygge ved.

Et system, som ikke tvinger dem fra hus og hjem ved kortvarig ledighed:

Stem ikke radikalt!

Reglerne er skrappere end noget andet sted i Europa

Læs side 12 og 13

 ??  ?? Morten Østergaard melder barskt ud.
Morten Østergaard melder barskt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark