Ekstra Bladet

Jeg lever det gode liv og har altid gjort det. Jeg har sejlet meget, men ikke dyrket udpræget meget sport. Men jeg tror, den helt store forskel ligger i vores humør og størrelsen af vores bekymringe­r

-

Ligesom da hun fik ham til at stoppe med at ryge for to år siden, har hun nu fået overbevist Anders om, at båden skal sælges – måske nok fordi hun selv for nylig fik nye hofter og derfor ikke kan komme så meget til søs. Men Anders har affundet sig med det, glæder sig efterhånde­n ligefrem, for så er der mere tid til at tage at male og rejse.

– Nej, ikke specielt. Jeg har levet, hvad jeg mener, er det gode liv. Jeg har da også haft to meget små blodproppe­r, som jeg er kommet mig ganske fortrinlig­t over. Måske er det også en del af ligningen: At man som velstillet borger kommer bedre igennem sygdom, siger den tidligere arkitekt, der hverken har nægtet sig selv tobak, alkohol eller god mad.

– Man kan måske gætte på, at de i den anden ende af Tuborgvej generelt har mere slidsomt arbejde, de brænder hurtigere ud og spiser måske usundere. Men der lever jo også driftige folk i nordvestkv­arteret. Når der alligevel er disse forskelle, tror jeg, at det et stykke hen ad vejen hænger sammen med flid, held og dygtighed. Uddannelse­sniveauet i Hellerup er typisk højere og – som man for eksempel kan se i USA – så hænger højere uddannelse og sundhed ofte sammen.

AFSTANDEN MELLEM

grillbarer og beværtning­er bliver da også mindre, jo længere mod vest vi kører ad Tuborgvej. Cirka to en halv kilometer fra Tuborg Havn krydser Emdrupvej Tuborgvej, og med ét kan vi – for tanke- eksperimen­tets skyld – trække godt og vel seks år fra vores liv. I krydset mellem Bispebjerg­vej og Tu- borgvej kan vi fejre, at der her skal investeres i endnu en fødselsdag­sfest færre.

Og endelig ved Tuborgvejs vestligste punkt, hvor Tagensvej skærer den midt over, kan vi i samme øjeblik, som vi træder ud i solen og sætter fødder på asfalten med retning mod Jeppes Bodega, trække ti år fra vores forventede levealder i forhold til udgangspun­ktet.

Jeg har som så mange andre haft et liv med kriser. Og jeg har haft tre diskusprol­apser, to blodproppe­r i hjernen og en i hjertet

Her er det ikke dyre solbriller, der dæmper den skarpe sommersols stråler. Bodegaens røgfarvede vinduesgla­s og dunkle el- pærer, som spejler sig i dart- pokalerne over bardisken, udgør fredagens dagslys for de otte lokale stamgæster. Selv om ’ man kan tale om alt’ herinde, er det kun baggrundsm­usikken, der bryder tavsheden i det mørke lokale, hvor selv de blinkende

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark