Ekstra Bladet

Nu er Lamara også død

- METTE FLECKNER POLFOTO fleck@ eb.dk

25- årige Lamara Bell, mor til to kæmpede, for livet efter at have ligget kvæstet i en bil i tre dage sammen med sin kæreste. Nu er hun død.

Bilen var kørt ned ad en skrænt ved vejen og var ikke synlig fra vejbanen. Politifolk undersøger stedet, efter parret blev fundet i vraget. Kærestepar­ret 28- årige John Yuill og Lamara Bell, 25, sad fast i et bilvrag i tre dage efter en ulykke. John lå død i bilen. Lamara var svært kvæstet, før redningen kom.

Men nu er også hun død, meddelte hendes bror søndag morgen. Det skriver blandt andet Daily Record.

Sagen har fået internatio­nal opmærksomh­ed, fordi politiet i Skotland ikke rea-

gerede på et opkald om, at en bil var kørt af vejen og ned ad en skrænt mellem en række træer udenfor byen Stirling søndag for otte dage siden.

Reagerede sent

Parret havde været på en campingtur med nogle venner, men forlod de andre tidligt om morgenen. De kørte i en Renault Clio, da de under køreturen må have mistet herredømme­t over vognen.

Først tre dage senere, da kærestepar­ret i øvrigt var blevet meldt savnet, kom der et nyt alarmopkal­d til politiet om, at en forulykket bil var set nær vejen.

- En patrulje kom til stedet og konstatere­de, at den mandlige fører var afgået ved døden, og at en kvinde var livsfarlig­t kvæstet og bevidstløs, oplyste politioffi­cer Kate Thomson fra det lokale politi.

Hun sagde endvidere, at i

forbindels­e med undersøgel­sen af sagen kom det for dagens lys, at politiet allerede søndag morgen havde fået et opkald om en forulykket bil.

- Af ukendt årsag blev der aldrig fulgt op på den melding, sagde hun.

Undersøger sagen

Politiet har meddelt, at de er i gang med en undersøgel­se af forløbet og udtrykker dyb sympati med familierne til det afdøde kærestepar.

I går blev tragedien så total ved, at Lamara Bell afgik ved døden på Queen Elizabeth University hospital i Glasgow. Hendes bror Martin Bell fra Falkirk annoncered­e hendes død på Facebook søndag.

- Min søster er netop afgået ved døden, skrev han på det sociale medie.

Lamara Bell havde to små børn. Kæresten John Yuill efterlod sig tre børn. Den australske premiermin­ister, Tony Abbott, er ikke glad for vindenergi. For nylig beskrev han dem som ’visuelt skrækkelig­e’ og ’ larmende’, og nu optrapper han krigen mod møllerne. Ifølge Fairfax Media har Abbott sammen med sine topministr­e beordret landets Clean Energy Finance Corporatio­n til ikke at investere i vindenergi­projekter.

Indtil nu har den brugt omkring 300 mio. dollar på vindprojek­ter. Nedpriorit­eringen kommer, efter regeringen for nylig godkendte etablering­en af en kæmpe kulmine. Vindmøller producerer i dag 30 procent af landets vedvarende energi og fire procent af det samlede energiforb­rug.

 ?? FOTO: SKOTSK POLITI ??
FOTO: SKOTSK POLITI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark