Ekstra Bladet

INTERNATIO­NAL FODBOLD

- POLFOTO

rygproblem­er, der kommer og går … dog er det ikke så slemt som dengang. Og jeg tror faktisk, at det dukkede op første gang den dag, funderer Allan Simonsen.

'Vi er faerdige'

– Skaden er så slem, at jeg slet ikke er i stand til at deltage i den afsluttend­e traening på det olympiske stadion. Det var, som om der sad et kosteskaft i ryggen, beretter danskeren, hvis betydning for Borussia Mönchengla­dbach blev understreg­et af traener Udo Lattek.

– Nu er vi faerdige. Uden Allan har vi ikke en chance, sagde Lattek til de forsamlede journalist­er ifølge bogen ’Mestervaer­ket.’

– Da jeg vågner op på finaledage­n, så kan jeg maerke en lille forbedring, og så siger laegen til mig, at det er muligt at laegge en blokade, som vil gøre mig kampklar.

– Den indsprøjtn­ing får jeg vel en halv time, før vi skal i gang med opvarmning­en … og så gik det jo, smiler Allan Simonsen skaevt.

– I omklaednin­gsrummet op til kampen er spaendinge­n meget mere intens end noget, jeg har oplevet tidligere. Vi vandt UEFA Cup-finalen nogle år tidligere (1975 mod Twente, red.), men denne kamp er noget helt andet. Det var magisk, husker danskeren.

Indledning­en på kampen bliver taet, og tyskerne er taettest på føringen, da Rainer Bonhof traeffer stolpen. Men en udskiftnin­g i bagkaeden af Herbert Wimmer får den tyske defensiv til at vakle, og Liverpool tager førin-

 ??  ?? Ikonisk scoring
Billedet af Allan Simonsen, der står over den liggende Tommy Smith og med øjnene følger boldens flugt forbi Liverpool-keeper Ray Clemence på vej mod målhjørnet, står tilbage som et af finalens helt centrale øjeblikke.
Ikonisk scoring Billedet af Allan Simonsen, der står over den liggende Tommy Smith og med øjnene følger boldens flugt forbi Liverpool-keeper Ray Clemence på vej mod målhjørnet, står tilbage som et af finalens helt centrale øjeblikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark