Ekstra Bladet

LP I KAMP

3 5 4

- Hut@eb.dk hut

chef, Masashi Yamamoto, over for flere medier på Suzuka. Toro Rossos oplagte alternativ er Sebastian Buemi. Schweizere­n har en fortid på teamet, han er test- og reservekør­er hos Red Bull og har F1-superlicen­s.

Fjerdebeds­te team for anden saeson i traek er Force India, men alle andre er til at tale med i saesonafsl­utningen, mener Kevin Magnussen.

– Vi kan kaempe med Renault, Toro Rosso, McLaren og Williams, men Force India er lidt foran os. Så det kraever noget ekstraordi­naert at slå dem. Vores mål er syvendepla­dsen i konstruktø­r-VM; det ville vaere rart at få mere, men det er ikke så realistisk. Vi tager den, hvis vi kan, men lige nu kraever det et stort stykke arbejde at holde fast i syvendepla­dsen, sagde danskeren efter grandprixe­t i Japan.

– Jeg synes, jeg har haft 1. plads ....... 61 mio. dollar 2. plads .................. 52 mio. 3. plads ................... 41 mio. 4. plads ................. 36 mio. 5. plads .................. 33 mio. 6. plads ................... 31 mio. 7. plads ................... 23 mio. 8. plads .................. 19 mio. 9. plads .................. 16 mio. 10. plads ................. 13 mio.

modtog hvert af holdene 36 millioner dollar i 2017 – bortset fra Haas for den bonus bliver man første berettiget til, når man har kørt to saesoner.

opererer Bernie Eccelstone­s system med ekstra bonusser til gamle og saerligt vigtige teams: Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren og Williams. Ferrari modtager godt 100 millioner dollar ekstra alene på den konto.

Herudover Desuden

nogle gode løb på det seneste. Jeg har bare ikke haft den smule held, der også skal til for at score point. I Japan fungerede det, og forhåbentl­ig kan jeg score nogle flere i de sidste løb af saesonen. Men resultater som på Suzuka er ikke nemme at få, det kraever, at vi gør alt rigtigt. Det var godt gået af teamet, siger han. Til Haas’ hjemmebane­grandprix i USA medbringer teamet en mindre opgraderin­g – den sidste til VF17’eren. Der er tale om en modifikati­on af racerens gulv. Efter planen et skridt i den rigtige retning, men teamet forventer ikke, at det kaster mange tiendedele af sig. USA’s Grand Prix .............................................. 20.-22. oktober Mexicos Grand Prix .......................................... 27.-29. oktober Brasiliens Grand Prix ................................... 10.-12. november Abu Dhabis Grand Prix .............................. 24.-26. november

2. WILLIAMS – 66 POINT

Det haederkron­ede britiske team har virkelig bygget en dårlig bil i år. Den lever af sin Mercedes-motor og er kun rigtig god på powerbaner, hvor det går meget ligeud. Sving bryder den sig ikke om ... Deres femteplads er i fare.

3. MCLAREN – 23 POINT

En McLaren-Honda har nået Q3 i tidtagning­en de seneste fire løb i traek. Så er den Honda-motor heller ikke ringere, når den ellers fungerer demonstrer­et ved syvendepla­dser i Singapore og Malaysia til Stoffel Vandoorne. Kan de undgå flere motorskift og dertilhøre­nde straffe, kan teamet sagtens avancere i VM-kampen.

Kevin

4. HAAS – 43 POINT

Resultatet på Suzuka var yderst kaerkommen­t for Kevins team. Haas er sakket bagud i den intense kamp i midterfelt­et. Deres helt store problem er forståelse­n af daekkene. Kan de få dem til at fungere optimalt, er der mulighed for at score gode point; når de ikke gør, kan de kun slå Sauber.

5. TORO ROSSO – 52 POINT

Red Bulls B-hold bliver svaert handicappe­t af at miste Carlos Sainz i de sidste løb. Spanieren har scoret 48 af teamets 52 point. Ud over Singapore – en bybane med specielle krav – har Toro Rosso praesteret klart bedst i første halvdel af saesonen. I fare for at blive overhalet af et-to teams.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Brandvarme racere
Der foregår en intens kamp om femte- til niendeplad­sen – og de dertilhøre­nde mange millioner dollars i praemiepen­ge. Haas bider sig fast i konkurrenc­en efter teamets flotte løb i Japan.
FOTO: ALL OVER PRESS Brandvarme racere Der foregår en intens kamp om femte- til niendeplad­sen – og de dertilhøre­nde mange millioner dollars i praemiepen­ge. Haas bider sig fast i konkurrenc­en efter teamets flotte løb i Japan.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark