Ekstra Bladet

. VIGTIGT FUND Drabsekspe­rt: Interessan­t om arm var tynget ned

UBÅDS-MYSTERIET I5

-

Det er endnu uvist, under hvilke omstaendig­heder den fundne arm har befundet sig i Køge Bugt den seneste tre en halv måned.

De andre dele af Kim Wall, hoved, torso og ben, blev fundet pakket ind eller forsøgt tynget ned på havets bund på forskellig vis.

Men Københavns Politi har endnu ikke frigivet oplysninge­r, om det også har vaeret tilfaeldet med den arm, som politiet formoder tilhører den svenske journalist.

Under alle omstaendig­heder kan det vaere et interessan­t punkt i efterforsk­ningen.

Det mener den tidligere efterforsk­ningsleder på Rigspoliti­ets Rejsehold Kurt Kragh, der også er forfatter til bogen ’At taenke som en morder’.

Afskårne jernrør

– Hvis armen har vaeret tynget ned med nogen ting, vil politiet undersøge, om det er ting, som normalt har vaeret til stede på ubåden, eller om de har vaeret bragt med den dag. Det kan måske indikere, om der har vaeret tale om forberedel­seshandlin­ger eller handlinger, der er sket i affekt, vurderer Kurt Kragh.

Da Kim Walls torso blev fundet 21. august, havde den en snor om sig påsat afskårne jernrør.

Torsoen var påført mange stik.

Walls hoved blev fundet i en plasticpos­e med metalstykk­er i, og da benene blev fundet i vandet, var de påsat strips med fastgjorte metalstykk­er.

Vicestatso­bducent ved Syddansk Universite­t Peter Thiis Knudsen er i tvivl om, hvor meget man kan se på en arm, efter at den har ligget i vandet siden august.

Tegn på afvaergela­esioner

Noget af det, som retsmedici­nerne vil lede efter, er tegn på afvaergela­esioner, for de kan vise, om der har vaeret kamp, og om Kim Wall har forsøgt at beskytte sig mod Peter Madsen.

– Men det er ikke sikkert, at man kan se noget efter så lang tid i vandet. Det kommer også an på, hvor dybe laesionern­e er, hvis der er nogen, siger Peter Thiis Knudsen.

Ud over at have mulig efterforsk­ningsmaess­ig interesse mener den tidligere politimand Kurt Kragh, at fundet af armen, hvis den tilhører den døde kvinde, har stor betydning ud fra et etisk aspekt i forhold til Kim Walls pårørende.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? På jagt efter spor
I oktober blev Kim Walls hoved og ben fundet efter talrige eftersøgni­nger i Køge Bugt.
FOTO: KENNETH MEYER På jagt efter spor I oktober blev Kim Walls hoved og ben fundet efter talrige eftersøgni­nger i Køge Bugt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark