Ekstra Bladet

Intet selvvaerd

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Forleden bragte Ekstra Bladet en stor artikel om to unge maend, for hvem kaeden i den grad var røget af.

De ledsagende fotos viste to bodybuilde­re med enorme og overtatove­rede kroppe. Om det er smukt, er vel en smagssag, men naturligt – nej, det er det ikke.

At komme til at se sådan ud koster, foruden penge og og hårdt arbejde, også stor fare for et ødelagt helbred. Men risikoen ved at fylde sig med ulovlige og livsfarlig­e anabole steroider, der kan medføre frygtelige bivirkning­er, tager de gerne med uden at blinke.

Den ene mener tilmed, at muskelmass­erne signalerer, at han har styr på sit liv. Javel. Mon ikke det er steroidern­e, der styrer ham?

Disse unge maend er fanget af deres narcissism­e og selvoptage­thed, og de taenker åbenbart ikke laengere frem end den naeste halve time.

Om 10-20 år er de hårdt erhvervede muskler erstattet af blaevrende flaesk. Er det saerlig sexet? Og hvad med det ødelagte helbred? Hvis de altså lever så laenge med det misbrug af deres kroppe, som foregår nu.

Jeg sidder tilbage med indtrykket af et par unge mennesker, hvis positive selvvaerd ved naermere eftersyn er totalt fravaerend­e – for ikke at tale om den manglende selvrespek­t.

For havde de sådan noget, var de ikke kommet til at se så groteske ud. Synd for dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark