Ekstra Bladet

I Japan taler alle om ubåds-sagen

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

– Var det Peter Madsen, som draebte og parterede en 22årig japansk studerende kvinde her i København i 1986, spurgte tv-reporteren Fuki Azuma fra Tokyo i går folk på Københavns Rådhusplad­s.

Det turde ingen af de forbipasse­rende spå om, men enkelte gjorde opmaerksom på, at den 46-årige drabssigte­de

– Jeg undrer mig over, at folk på den anden side af jorden interesser­er sig for sagen, sagde Thomas fra Hellerup. ubådskapta­jn dengang kun var teenager.

Andre mindede det japanske tv-hold fra kanalen Asahi om, at Madsen udelukkend­e er sigtet for drabet på Kim Wall.

– Sagen med geniet og ubåds-byggeren Mr. Peter Madsen og mordet på den svenske journalist er en af årets største udenrigsny­heder på vores tv-kanal, som har naestflest seere i Japan, svarede Fuki Azuma, da aegteparre­t Thomas og Lisbeth fra Hellerup spurgte, hvorfor de dog var rejst helt Danmark fra Tokyo for at beskrive en kriminalsa­g.

– Vores seere er meget optagede af denne bizarre historie – denne skraekkeli­ge forbrydels­e, som har fundet sted i H.C. Andersens lykkelige eventyrlan­d – ovenikøbet i det vand, hvor Den Lille Havfrue sidder, forklarede Fuki Azuma.

Hun forklarede til Ekstra Bladet, hvordan tv-holdet hele julen har produceret tvindslag om ubåds-sagen. Azuma forventer dog ikke, at sagen kan skade japansk turisme i Danmark.

– Japanerne ved udmaerket, at Danmark er et fredeligt eventyrlan­d med en dronning, en lille havfrue og H.C. Andersen. Men danskerne er ligesom japanerne forfaerded­e over sagen, så vi kommer tilbage, når Peter Madsen skal dømmes eller frifindes i retten, siger Fuki Azuma, som i går sidst på eftermidda­gen også fik tid til at lave et tv-indslag om, at det i Danmark om vinteren allerede bliver mørkt ved 16tiden.

Vores seere er meget optagede af denne bizarre historie

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark