Ekstra Bladet

ÅRETS FARLIGSTE

Totten hams Harry Kanescored­e foran dengang indenfor få dage hattrick. Dermed nåede den eng elskelands­holdsholds angriber op på 56 må li 2017

- GISLE THORSEN

Det handler altid om at kunne forbedre sig hvert eneste år

Da Lionel Messi lillejulea­ften scorede mod Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu, troede den lille argentiner nok, at han skulle vaere den mest scorende spiller i 2017.

Målet i El Clásico bragte ham én scoring foran Cristiano Ronaldo, men var ikke nok til at give ham titlen som årets farligste. Den tilfalder i stedet Tottenhams Harry Kane, der har brugt julen til at gå mål-amok.

Nogle timer efter Messis scoring i Madrid lavede den engelske landsholds­angriber hattrick på udebane mod Burnley. Det bragte ham op på 53 mål for klub og land i kalenderår­et, og i går gentog han så kunststykk­et.

For ottende gang i år lavede den brandvarme englaender hattrick, da Tottenham på Wembley besejrede Southampto­n 5-2.

Alene i Premier League har 24-årige Kane lavet 39 mål, og han sidder dermed alene på rekorden for flest mål i et kalenderår.

Før kampen delte han den bedrift med Premier League-legenden Alan Shearer, som i 1995 scorede 36 gange for Blackburn.

Et fantastisk år

Harry Kane forlod Wembley med et stort smil – og med kampbolden. I England er det en tradition, at en spiller får bolden med hjem, hvis han laver hattrick. Og de mange hattricks i 2017 har givet Kane en logistisk udfordring …

– Jeg må finde et vaerelse. I øjeblikket ligger de alle sammen i et skab, sagde Tottenham-stjernen til BBC Sport efter sin sidste af mange store bedrifter i 2017.

– Det har vaeret et fantastisk år. Og at blive sammenlign­et med de spillere – Messi og Shearer – er, hvad det handler om. Det er fantastisk at kunne afslutte året med endnu et hattrick.

Bare fem spillere har lavet over 50 mål i 2017, men kun Harry Kane har et scoringssn­it på over ét mål pr. kamp.

Lionel Messi skulle bruge 63 kampe på sine 54 mål. Kane har kun brugt 52 kampe til at lave to mål flere end verdens i mange øjnes bedste spiller.

– Det handler altid om at kunne forbedre sig hvert eneste år.

Det er, hvad jeg har gjort undervejs i hele min karriere, og det er, hvad jeg vil fortsaette med at gøre, sagde 2017’s farligste mand.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark