Ekstra Bladet

PÅ ET T NYTÅR

OPTIMISME: aeson for På kan papiret Haas, modbevise tegner men teamet kritikerne det føler for si tredje

- Hut@eb.dk

Iagttagere har travlt med at tvivle på Haas’ chancer i den kommende Formel 1-saeson. Når Renaults store ressourcer for alvor begynder at vise sig, og McLaren får en ny og bedre motor, risikerer Kevin Magnussens team at blive bundhold.

Hos Haas kender man udfordring­erne, men føler sig rustet til at modbevise kritikerne

for tredje år i traek.

– Jeg ser frem til naeste år. Jeg kan sige, at vi sluttede 2016 uden nogen idé om, hvad vi skulle i 2017, og lige nu ved vi, at hvis vi skal vaere hurtigere naeste år, har vi brug for det og det, konstatere­de Grosjean efter saesonfina­len i Abu Dhabi.

– Vi slutter året med idéer til, hvad vi kan gøre til naeste år, og hvor bilen skal forbedres. Det er meget positivt. Nu skal det bare blive til nye dele til bilen.

– Hvis vi lykkes med det, burde det blive til et stort skridt naeste år. Selv om vi sluttede i samme position som første år, føler jeg, at teamet er meget staerkere og klar til at nå et nyt niveau til naeste år, siger franskmand­en.

Kevin deler optimismen

Hans danske teamkammer­at deler optimismen.

– Jeg tror, vi kan tage et skridt fremad. Vi har et godt udgangspun­kt, som vi kan arbejde på hen over vinteren. Vi kender bilens svagheder, og planen er at forbedre den med en stor margen til naeste år. Jeg tror, det kan lykkes, siger Kevin Magnussen.

racere – VF16’eren Haas’ to og VF17’eren – har begge fundamenta­lt vaeret gode biler. Gennem vaks udnyttelse af reglerne og det taette samarbejde med Ferrari havde det nye team nogle fordele i sin debutsaeso­n.

Men med et helt nyt regelsaet til 2017 formåede de igen at bygge en god bil. Når holdet sakkede bagud i anden halvdel af saesonen, skyldtes det til dels, at de ikke var gode nok til at få det maksimale ud af, hvad de havde at køre med. Og dernaest at udviklinge­n af bilen stoppede tidligt.

Planen er at fokusere mere på aerodynami­sk udvikling i den kommende saeson.

– Vi forventede mere af vores opgraderin­ger i år, men var fuldt klar over, at vi meget tidligt skiftede over til naeste års bil, siger Haas’ teamchef, Günther Steiner.

En af grundene til den beslutning er, at VF18’eren byder på nogle grundlaegg­ende aen- dringer i forhold til 2017-modellen og er ikke bare en ren videreudvi­kling.

– I bagklogska­bens klare lys kan man spørge, hvorfor vi ikke udviklede den her bil mere? Forhåbentl­ig får vi fordel af beslutning­en naeste år, når vi tager hul på saesonen.

– Jeg er ret sikker på, at nae- ste års bil bliver bedre. Men igen hvor meget bedre end de andre får jeg ikke at vide, før vi tager til Australien, siger teamchefen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark