Ekstra Bladet

Principiel­le pjaekke-bøder

-

Bøder til patienter som udebliver fra sygehusbes­øg er en principsag! En forsknings­afdeling under Region Midtjyllan­d kunne i september konkludere, at en bøde på 250 kroner for at udeblive fra sygehusbes­øg, angiveligt ikke har virket efter hensigten. I hvert fald har gebyret ikke mindsket antallet af patienter, der udebliver fra planlagte laegeaftal­er siden forsøgsper­ioden start i 2015.

Betyder det så at vi skal sløjfe gebyret og give de pjaekkende patienter frit lejde?

Det mener jeg i saerdelesh­ed ikke. For selv om hovedformå­let med et gebyr for dem, der vaelger at se stort på vores sundhedspe­rsonales tid og udebliver fra aftalte besøg, er at nedbringe frekvensen – så handler gebyret for mig, også i den grad om princippet. Princippet i, at de skattekron­er, du og jeg hver dag går på arbejde for at tjene, bliver brugt på et afventende sundhedspe­rsonale, som hverken kan gøre fra eller til, fordi patienter ikke har ulejliget sig det, det kraever, at melde afbud eller flytte sin aftale

. Det handler om ren og skaer respekt for vores sundhedsse­ktor og for vores velfaerdss­amfund.

I stedet for at tale om at fjerne gebyret, så vil jeg da hellere tale om at haeve beløbet. Det skal nemlig kunne maerkes, når man vaelger at spilde sundhedspe­rsonalets og sine medpatient­ers tid! Sarah Sand Nielsen Social-, kommunal og sundhedsor­dfører Venstres Ungdom Holstebro

 ?? FOTO: /RITZAU/MORTEN LANGKILDE ?? Sarah Sand Nielsen ser gerne, at det bliver endnu dyrere at udeblive fra en aftale i sygehussys­temet.
FOTO: /RITZAU/MORTEN LANGKILDE Sarah Sand Nielsen ser gerne, at det bliver endnu dyrere at udeblive fra en aftale i sygehussys­temet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark