Ekstra Bladet

ASISTO ER GULD VAERD

Den 22-årige Pione Sistos markedsvae­rdi er blevet tredoblet siden i sommer. Eksperter er imponerede over den danske assist-konge

- Af@eb.dk

I sommeren 2016 solgte FC Midtjyllan­d Pione Sisto til Celta Vigo for rundt regnet 45 mio. kr. Et rekordstor­t salg for de snusfornuf­tige købmaend fra Herning.

Opstartsfa­sen bød på en raekke svingende praestatio­ner af danskeren, men inden laenge udviklede Sisto sig til en af de helt store profiler i den spanske klub.

I denne saeson har han fastholdt det høje niveau på trods af klubbens jaevne resultater i efteråret. Danskeren topper assist-listen i La Liga (med ti styk) foran giganter som Messi, Jordi Alba og Sergi Roberto.

Forleden kom det frem, at Pione Sistos markedsvae­rdi i løbet af det seneste halve år er steget fra fem mio. euro til hele 15 mio. euro (ca. 112 mio. kr.). Pione Sisto har med andre ord tredoblet sin vaerdi ifølge det tyske talsite transferma­rkt.de.

Den 22-årige venstrekan­t ligger placeret som nummer 78 blandt de 100 mest vaerdifuld­e spillere i La Liga. Listen toppes af ingen ringere end Messi, der vurderes til 1,34 mia. kroner.

Kan tage naeste skridt

Sisto er blevet en nøglespill­er i Celta Vigo, og statistikk­erne er begyndt at tale i danskerens favør, lyder det fra Mikkel Bischoff, fodboldeks­pert på Discovery.

Og hvis han fortsaette­r i samme stil, kunne han godt forestille sig, at den driblestae­rke dansker ville komme på tale i en af de større klubber i Spanien.

– Hvis han bliver ved med at imponere, kan han sagtens blive interessan­t for klubber i laget over. Det kunne eksempelvi­s vaere Sevilla eller Valencia – klubber, som gerne vil betale en smule mere for en spiller, som viser et lovende potentiale. Men han bliver ikke interessan­t for topklubber­ne i Spanien.

Ekspertkol­legaen på Discovery, Morten Bruun, er enig i den vurdering:

– Sistos naeste skridt? Det kunne vaere Sevilla eller Valencia. Han er ikke en spiller, der bliver naevnt i forbindels­e med hverken Real Madrid eller FC Barcelona. Ellers skulle det vaere til en klub i Premier League som eksempelvi­s West Ham, Leicester eller Everton.

– Pione Sisto er blevet kampafgøre­nde. Det allerbedst­e havde naturligvi­s vaeret at score en masse mål, men det naestbedst­e er vel at laegge op til dem. Man gør noget rigtigt, hvis man topper assist-listen i La Liga.

– Jeg noterer mig også, at han er med hver eneste gang. Det er en meget god indikator på, han gør det godt, siger Morten Bruun.

– Han var for eksempel enormt discipline­ret på selveste Camp Nou (mod FC Barcelona, red.) – hvor Celta Vigo i øvrigt spillede en strålende kamp (som endte 2-2, red.). Han spillede i realiteten venstre back, men i det defensive har han virkelig lagt på i sit spil. Han er blevet en mere komplet spiller, mener han.

Et sikkert VM-kort

Sisto har evnen til at gøre noget uventet. Han kan score fra distancen. Og han slå den farlige aflevering, der splitter et forsvar.

Det er nogle af de kvaliteter, som Mikkel Bischoff fremhaever hos danskeren, og Discovery-eksperten ser derfor også et kaempe potentiale i den lynhurtige spiller.

– Pione Sisto har råmaterial­et. Han kan alt stort set. Og hvis han bliver bedre i relationen til sine medspiller­e – eksempelvi­s til en backspille­r eller angriber – så kan han for alvor blive rigtig god. Han skal blive bedre til at kombinere. Han skal blive klogere i samspillet, siger Mikkel Bischoff, der lige nu spår Sisto til at vaere et af de sikre VM-kort på Åge Hareides hånd.

– Han tilfører det danske landshold noget, som de andre ikke kan. Han fik sit helt store gennembrud i playoffkam­pen mod Irland i Dublin, hvor vi så, at han kan blive en rigtig god legekammer­at til Christian Eriksen. For han taenker fodbold på nogenlunde samme niveau som ham.

– Vi har rigtig mange spillere som er fysisk staerke, men vi mangler nogle, som kan spille vaevert.

Hvis han bliver ved med at imponere, kan han sagtens blive interessan­t for klubber i laget over

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark