Ekstra Bladet

Manchester City tordner mod mesterskab­et og kan blive det første ubesejrede hold siden Uovervinde­lige Arsenal. Trods det kan det blive en skelsaette­nde transfer-vinter, hvor en markant spiller kan vaere på vej vaek

- Sådan er saesonen gået indtil videre: Det er lykkedes: Det er kikset: Han har strålet: Han har skuffet: Her skal der handles: Dem skal de af med: Ham må de ikke miste: Så travlt bliver transfervi­nduet: Ellers noget?

15-3. Det er målscoren mod de øvrige fem bejlere til Champions League-pladserne. Stimen af sejre i Premier League fortaeller alt om et suveraent kommende mesterhold. Guardiolas inkarnatio­n af Manchester City tog et år at forme. Og nu er det en ustoppelig maskine, der tilmed ligner et godt bud på en Champions League-vinder.

Kyle Walkers ankomst har vaeret katalysato­ren, der har fået alle de øvrige brikker til at falde på plads. Den trussel som Walker tilføjer fra kanten har givet mere plads til David Silva og Kevin de Bruyne centralt, og det har givet Raheem Sterling den fornødne frihed. Det betyder, at angrebstru­slen fra City er så udtalt, at modstander­ne er skraekslag­ne for at blotte sig, hvilket giver den sidegevins­t, at holdet ikke skal bruge meget fokus på at taenke defensivt.

City er i gang med en saeson, der bejler til at overgå De Uovervinde­lige fra Arsenal, så det er helt nede i afdelingen for petitesser, at skønhedsfe­jlene skal findes. Centerfors­varet omkring Nicolas Otamendi og John Stones virker ikke helt pålideligt, og det virker skrøbeligt over for både fart og kombinatio­ner, hvilket kan koste isaer i Champions League.

Fem spillere i Citytruppe­n havde ved indgangen til juleprogra­mmet vaeret involveret i 13 mål eller mere i Premier League – enten som oplaeggere eller målscorere. Det er naermest umuligt at pille én spiller ud, der har vaeret et nøk over resten. Men Kevin de Bruyne skal alligevel fremhaeves, ikke mindst på grund af sejrsmålet på Stamford Bridge og åbningsmål­et mod Arsenal.

Aftalen med Real Madrid-backen Danilo vakte en del opsigt. Omkring 225 mio. kr. for en back, der var andetvalg efter Daniel Carvajal og tilmed en defensiv-spiller med tvivlsomme forsvars-evner... Han var taenkt som starter til højre eller en mulig backup til venstre back, men selv efter skaden til Benjamin Mendy er han ikke starter – det er midtbanesp­illeren Fabian Delph.

Eliaqium Mangala fik efter sit lejeophold i Valencia sit ønske opfyldt om en sidste mulighed for at etablere sig. Han har fået chancen på det seneste grundet skader, men det har virket ustabilt, og Guardiola har ikke lagt skjul på, at han overvejer indkøb på positionen.

Virgil van Dijk lignede laenge den mest oplagte kandidat, men endte som bekendt i Liverpool. Real Sociedads Inigo Martinez er en billigere mulighed, og Andreas Christense­n er også et navn på rygtebørse­n.

Sommerens rygter om Jonny Evans fra West Bromwich er stilnet af. Skaden til Benjamin Mendy holder ham ude det meste af saesonen, og Guardiola har brug for en skolet back til venstresid­en.

Augsburgs Philipp Max er seneste kandidat. Endelig er der brand i snakken om Alexis Sanchez’ overgang. Chileneren var taet på et skifte på deadlineda­g, og det forventes, at Arsenal-angriberen rykker nu.

Sergio Agüero har scoret mål i bundter for de lyseblå, men han er blevet 29 år, og Gabriel Jesus presser sig på. Kommer Alexis Sanchez ind, åbner det døren for et skifte til Real Madrid, hvor interessen er stor. Franske Eliaqium Mangala har haft sin tid på Etihad, og han er bestemt ikke Pep Guardiolas foretrukne.

Der blev løftet øjenbryn, da Leroy Sané sidste sommer blev hentet fra Schalke 04 for 375 mio. kr. – naermest det dobbelte af Ilkay Gündogans pris.

Tyskeren har taget sin tid om at manifester­e sig, men det går tordnende hurtigt i disse måneder. Månedens spiller i Premier League i oktober. Den 21-årige kantspille­r er vital for fremtiden i Manchester City.

Der kommer ikke til at ske meget på Etihad, men det, der kommer til at ske, bliver spektakula­ert. Vaelger klubben at effektuere købet af Alexis Sanchez tidligt, så markerer det nok også et farvel til ’Kun’ Agüero.

Der var en vis skuffelse at spore oven på sidste saeson, hvor Pep Guardiola tog laengere tid om at manifester­e sig i Premier League end ventet.

Den skuffelse er vendt, og Manchester City er vilde for at sikre sig at projektet bliver langtidsho­ldbart. Derfor er en forlaengel­se med spanieren allerede på bordet, lige som Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne er taet på forlaengel­ser. Man. City ........... 20 Man. United ...... 20 Chelsea ............. 20 Liverpool ........... 20 61-12 58 43-16 43 34-14 42 46-23 38

 ?? FOTO: RUI VIEIRA/AP ?? Uovervinde­lig?
Pep Guardiola har på et enkelt år forvandlet Manchester City til en tilsynelad­ende ustoppelig angrebsmas­kine, der – måske – kan komme op på siden af det berømte, ubesejrede Arsenal-hold fra 2003-2004. Eller overgå det. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
FOTO: RUI VIEIRA/AP Uovervinde­lig? Pep Guardiola har på et enkelt år forvandlet Manchester City til en tilsynelad­ende ustoppelig angrebsmas­kine, der – måske – kan komme op på siden af det berømte, ubesejrede Arsenal-hold fra 2003-2004. Eller overgå det. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark