Ekstra Bladet

MOTORSPORT

Her er historien om, arbejde, før racerkører­en genopfandt sig selv

- Hut@eb.dk

i kontrakten, som gav dem retten.

I slutningen af 1997 begynder Jan Magnussen at matche Barrichell­o, men i begyndelse­n af 1998 er den gal igen. Motorerne fra Ford var meget dårlige i det første år; de blev bedre, til gengaeld var selve bilen ikke godt designet i år to.

– Rubens erfaring vejer tungere, end hvad jeg kunne byde ind med. Så han starter foran mig igen. Det begynder at virke midt i saesonen, men beslutning­en var nok taget tidligere.

– Det var en lille trøst, at alle røg henover de naeste 612 måneder, men det var svaert at kapere, at jeg røg først. Ugen efter blev Allan

Jeg skulle have gået hårdere efter Jordan, men jeg stod i en situation med så mange muligheder, at jeg sagde nej til en test for Williams

Jenkins (den tekniske chef) fyret, og så buldrede det derudad.

Eneste venskab

Selv om Rubens Barrichell­o indirekte var en del af fyringen, er forholdet til den senere Ferrari-kører det bedste minde fra Formel 1.

– Det er nok det eneste venskab, jeg fik i Formel 1. Selv om han var teamkammer­at og grunden til, at jeg så dårlig ud, var mit forhold til ham nok det bedste, jeg har haft til en teamkammer­at. Fordi det blev opbygget på så kort tid, og han hjalp mig så meget, siger Jan Magnussen.

Han erkender, at han skulle have vaeret mere seriøs på et tidspunkt, hvor Michael Schumacher satte nye standarder for køreres dedikation, samtidig med at tyskeren opbyggede et team af hjaelpere omkring sig.

– Jeg sidder ikke og graeder snot over, at det ikke gik i Formel 1, for jeg kan ikke forestille mig et federe liv, end jeg har haft de sidste 20 år, men jeg er godt klar over, at det kunne have vaeret anderledes. Bedre tvivler jeg på. Jeg skulle have gået hårdere efter Jordan, men jeg stod i en situation med så mange muligheder, at jeg sagde nej til en test for Williams. Det var en underlig situation at vaere i.

– Jeg er mindst stolt af det faktum, at jeg ikke klarede den. For alt andet jeg har lavet i motorsport var godt. Det var det største, jeg prøvede, og der fejlede jeg.

Først med sønnens debut nyder Jan Magnussen igen at faerdes i Formel 1-kredse.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Big Mag Stewart-Ford-raceren brød konstant sammen. Af 24 Formel 1-grandprixe­r gennemført­e Jan Magnussen syv og scorede point en enkelt gang.
FOTO: ALL OVER PRESS Big Mag Stewart-Ford-raceren brød konstant sammen. Af 24 Formel 1-grandprixe­r gennemført­e Jan Magnussen syv og scorede point en enkelt gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark