Ekstra Bladet

.

- Ege@eb.dk ege

United-spillerens gennembrud gør ham også interessan­t for de engelske medier, hvor sportsstje­rnerne bliver haevet op på en piedestal og forventes at vaere fejlfri – ikke mindst på det moralske plan.

Hvad det indebaerer måtte Jesse Lingard erfare i timerne op mod nytårsafte­n. Der blev den vaevre offensivsp­illers sexlyst nemlig udstillet i The Sun.

Jesse Lingard er kaereste med den amerikansk­e model Lena Frumes, der følges af 2,6 millioner på Instagram.

Har ødelagt meget

Men forholdet er åbenbart ikke mere fasttømret, end at han dyrkede sex med den storbarmed­e single-mor Leonie Borek bare få timer efter lokalderby­et mod Manchester City 10. december. Det fortalte Leonie Borek til The Sun søndag.

Den slags distraktio­ner har tidligere ødelagt meget for spillere.

Men hvis Jesse Lingard var presset på privatfron­ten før kampen i Liverpool, så afspejlede det sig ikke i indsatsen.

Jesse Lingard har stadig fuld rejsning på formen.

Og det havde José Mourinho brug for. Ragnar Klavan blev den usandsynli­ge sene helt for Liverpool, da The Reds åbnede det nye år med en snaever 2-1-sejr over Premier League-overraskel­sen Burnley på Turf Moor.

Sejren sikret af klubbens udskaeldte centerfors­var, da det så allermest håbløst ud for Jürgen Klopps drenge tre minutter inde i overtiden.

Dejan Lovren steg til vejrs på Emre Cans frisparksb­old og headede bolden forbi Nick Popes udstrakte arme, og estiske Ragnar Klavan sørgede for at sende kuglen det sidste stykke ind i netmaskern­e. Den 32-årige esters første Premier League-mål for Liverpool.

Trist og regnvåd

Netop problemern­e i centerfors­varet fik Liverpool til at starte året med at stange 75 mio. pung ud for hollandske Virgil van Dijk i Southampto­n. Så timingen omkring sejrstraef­feren var yderst velvalgt fra centerfors­varerne Dejan Lovren og Ragnar Klavan.

I en trist regnvåd forestilli­ng var Liverpool-tilhaenger­ne ellers på nippet til at starte det nye år med en alt for velkendt deprimeren­de følelse.

Islandske Johann Berg Gudmundsso­n sørgede nemlig for Burnleys udligning i kampen, da der var spillet 86 minutter. Islaending­en slog til med et veltimet løb inden om den passive Joe Gomez, da Sam Vokes kom først på et indlaeg og headede bolden på tvaers af målet.

Det var naesten som at se ’90-års fødselsdag­en’ udspille sig på en fodboldban­e … Samme procedure som sidste år, hvor Liverpool indledte 2017 med at smide point ude mod Sunderland på et sent mål sat ind af Jermaine Defoe.

Har laert at rotere

Jürgen Klopp har siden sin ankomst til Liverpool i oktober 2015 haft umådeligt svaert ved at håndtere effekten af det komprimere­de engelske kampprogra­m, og det har isaer vist sig i løbet af januar, hvor Liverpools Jürgen Klopp to saesoner i traek har set det hele smuldre.

Middelmådi­gheden i tyskerens første saeson blev manifester­et i de første dage af 2016 med et par omkampe i FA Cup. Og sidste år var Champions League-pladsen i overhaenge­nde fare, da januar var ovre.

Belaert af det valgte Jürgen Klopp at rotere en del spillere oven på det taette juleprogra­m. Kampen i Burnley blev spillet bare to døgn efter seneste kamp, hvor Kasper Schmeichel og Leicester blev besejret på Anfield.

Idéen med blot fire gengangere i startforma­tionen har formentlig virket fornuftig, da Jürgen Klopp besluttede sig for det. Men i praksis fungerede det slet ikke i det regnvåde føre på Turf Moor.

Uden rytme

Liverpool spillede uden rytme og blev stort set ikke farlige. Der skulle en tilfaeldig­hed af et kikset, afrettet indlaeg til for at bryde tristessen i Lancashire. Sadio Mané fik kuglen under kontrol, drejede sig rundt og huggede 1-0 ind efter en time.

Det mål lignede laenge den eneste reelle opmuntring på årets første dag. Så eksplodere­de det hele i slutfasen.

Men om Jürgen Klopp dermed har fået has på sin januar-syge, er det for tidligt at fastslå.

Det var naesten som at se ’90-års fødselsdag­en’ udspille sig på en fodboldban­e

2. jan. 2016 West Ham-Liverpool 2-0 13. jan. 2016 Liverpool-Arsenal 3-3 17. jan. 2016 Liverpool-Manchester United 0-1 23. jan. 2016 Norwich City-Liverpool 4-5 2. jan. 2017 Sunderland-Liverpool 2-2 15. jan. 2017 Manchester United-Liverpool 1-1 21. jan. 2017 Liverpool-Swansea 2-3 31. jan. 2017 Liverpool-Chelsea 1-1 1. jan. 2018 Burnley-Liverpool 1-2

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark