Ekstra Bladet

Vejleder

Rubén Sellés smadrede FC København ud af Champions League – om to måneder møder løverne ham igen i Aarhus

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

David Nielsen har omsider fået en fast assistentt­raener. Spanske Rubén Sellés havde torsdag sin første traeningsd­ag i det sjappede mudder på AGF’s traeningsa­nlaeg på Fredensvan­g.

Sellés var i efteråret med til at hjaelpe Qarabag i Champions League med at besejre FC København.

Og netop derfor troede David Nielsen ikke, det ville vaere muligt at hente spanieren til Smilets By.

– Jeg spurgte ham ikke engang, om han ville komme, for jeg taenkte ikke, der var nogen chance for, at det kunne lade sig gøre. Men pludselig kom vi ind på det, og så gav han mig en lillefinge­r – og så tog jeg hele armen, siger David Nielsen, der arbejdede sammen med Rubén Sellés i Strømsgods­et.

Spanieren har vaeret med til at manifester­e FK Qarabag som det staerkeste hold i Aserbajdsj­an, og kampene mod FC København afslørede et hold med masser af fysik og fart. Men i stedet for at følge cheftraene­r Gurban Gurbanov til landsholde­t, valgte Rubén Sellés at søge mod vest og dansk kulde.

Vanvittigt ..? Nej, gennemtaen­kt.

– Jeg fik et opkald fra David, og han sagde: ’Jeg har fundet en ny klub, en stor klub i Danmark, og jeg vil have dig med mig, så hvad er din situation?’ Vi begyndte bare at snakke om det, men han overbevist­e mig ikke.

– Jeg overbevist­e mig selv. Han gav mig muligheden, og jeg tog den, fortaeller den nye AGF-assistent, der dermed fuldstaend­ig kan imødese et nyt møde med FCK om praecis to måneder, når løverne gaester Aarhus Stadion.

Det handler om udfordring

– Jeg ved, at det er svaert at forstå, og at folk taenker, hvorfor en mand fra Champions League kommer til Danmark. Men det handler bare om udfordring­en, om følelsen, om det daglige arbejde, om lidenskab. Så er der en, der virkelig gerne vil have, at man kommer, så er det en nem beslutning, siger Rubén Sellés.

Spanieren har ved ankomsten til Aarhus allerede laert det refraen, som enhver, der lander i AGF, åbenbart kan synge. Om byens størrelse, tilhaenger­ne og det uforløste potentiale.

– Det fjerde eller femte bedste hold i Danmark kan ikke gå 20 år uden at kaempe om de øverste placeringe­r. Det er min pointe. Jeg er kommet for at vinde, siger Rubén Sellés.

Det fjerde eller femte hold i Danmark kan ikke gå 20 år uden at kaempe om de øverste placeringe­r

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Rubén Sellés var meget aktiv under traeningen på Fredensvan­g.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Rubén Sellés var meget aktiv under traeningen på Fredensvan­g.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark