Ekstra Bladet

Vi holder øje med dem i cyberspace

-

Københavns Politi holder øje med bandernes faerden i cyberspace:

– Vi efterforsk­er bredt og er selvfølgel­ig opmaerksom­me på, at der er noget, som hedder sociale medier, siger politiinsp­ektør Torben Svarrer.

– Hvis vi ser bandemedle­mmer posere med våben, så vil vi undersøge, om det kan føre til en sigtelse.

Ifølge Torben Svarrer vil det i mange tilfaelde vaere muligt for eksperter at vurdere våbnenes aegthed, men det afhaenger blandt andet af billedkval­iteten.

Der er også eksempler på, at rocker- og bandemedle­mmer nedtoner deres faerden på de sociale medier, når konflikter­ne raser i bandemiljø­et.

Da Satudarah og Bandidos efter et masseslags­mål i oktober sidste år kom på kollisions­kurs, begyndte flere af klubbernes medlemmer at lukke ned for deres Facebook-profiler. En strategi, der formentlig skyldes en overhaenge­nde fare for at blive opsporet af rivalisere­nde bandemedle­mmer via Facebook.

Alligevel viser Ekstra Bladets research, at der også som en del af denne konflikt florerede billeder på sociale medier, hvor maskerede bandemedle­mmer sendte hånlige hilsner og trusler til hinanden.

På det sociale medie Snapchat findes også konti, hvor anonyme personer under bandekonfl­ikterne optrådte med forskellig­e våben og store bundter af penge. To unge maend er ramt af skud i Chicago, hvor flere bandeskyde­rier og drab kaedes sammen med ’cyberbangi­ng’. Baggrunden for dette skyderi kendes ikke.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark