Ekstra Bladet

BULLSHIT

- KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP 1224@eb.dk

EN PÅMINDELSE OM, hvordan VLAKregeri­ngen arbejder med at optimere Danmark, er dukket op i form af et stillingso­pslag: ’Disruption­chef med udfordring­sret!’ Nogle husker måske, at Lars Løkke nedsatte et disruption­råd i 2017. Erindringe­n herom er nok mest forbundet med, at skuespille­r Hella Joof blev medlem og sagde, at vi danskere burde

gøre ligesom indianerne og braende alt ned til grunden hvert syvende år – hvilket ingen indianere ganske vist nogen sinde har gjort, men det kommer så nok heller ikke til at ske med Erhvervsmi­nisteriet, hvor den nye ’disruption­chef’ ansaettes.

MEN LAD OS LIGE opridse opgaven for den nye disruption­chef i Erhvervsmi­nisteriet:

disruption­chef vil ’Din opgave som blive at skabe en staerk task force i forhold til udvikling, opsamling og implemente­ring af innovative digitale og teknologis­ke løsningsmo­deller.’

INGEN VED, hvad dette betyder. Alle taenker bare, at sådan en faetter er der ingen, der frivilligt gider at mødes med. Medmindre, naturligvi­s, de

også har et ’innovativt’ job, hvor det er uklart, hvad formålet er.

ELLER SOM ERHVERVSMI­NISTERIET formulerer det i stillingso­pslaget:

’Med baggrund i Erhvervsmi­nisteriets Strategi 2025 etablerer vi nu en Disruption task force i Erhvervsmi­nisteriets departemen­t. I strategien ser vi teknologi og digitalise­ring samt globaliser­ing som helt centrale globale udviklings­tendenser. Disruption task forcen bliver en tvaergåend­e

at bidrage til, at enhed, hvis formål er ministerie­t til stadighed er digital front runner.’

Jeg taenker, hvor mange sidder i den offentlige sektor og opfinder stillingsb­eskrivelse­r og organisato­riske enheder baseret på varm luft og engelske udtryk, som de ikke engang selv forstår?

SOM JEG TIDLIGERE HAR skrevet: ’Disruption­srådet’ er den herskende klasses

at daekke aflednings­manøvre for over en bekvem tilvaerels­e i sniksnakke­ns 1. klasses lounge’.

Disruption­chefen kan eksempelvi­s arrangere et par konference­r, hvor snak om dem, der har et rigtigt arbejde, afbrudt af skiftende buffeter, ikke efterlader større anstrengel­se, end lidt sure opstød og en kaffefjaer­t på tvaers forårsager.

I DEN OFFENTLIGE SEKTOR skaber man

end man løser ved at flere opgaver, kommuniker­e på en slags forvaltnin­gs-swahili, der kraever, at man ansaetter endnu flere forvaltere i forvaltnin­gen til at forvalte hinandens uforståeli­ge forvaltnin­g.

Jeg er ikke i tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen, hans regering og dennes forvaltnin­g oprigtigt tror, der er brug for denne nye chef.

er heller ikke i tvivl om, at det Jeg hermed godtgøres, at de har mistet overblikke­t, og at statsminis­terens plan om effektivis­ering er braendt ned til grunden.

Statsminis­terens plan om effektivis­ering er braendt ned til grunden

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Lars Løkke Rasmussen og hans regering leder efter en disruption­chef.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Lars Løkke Rasmussen og hans regering leder efter en disruption­chef.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark