Ekstra Bladet

OPTIMISTIS­KE SAELGERE

’Hammerslag’-maeglere regner med stigende priser i 2018

-

i København, hvor almindelig­e lejlighede­r koster fem-seks millioner. Man kan jo naermest få en villa ved vandet her for de penge, siger Claus Dreyer fra Danbolig i Svendborg, som dog har glaede af de høje hovedstads­priser:

– Vi har mange tilflytter­e

– også fra København. De kommer, når børnene har nået skolealder­en, og lejlighede­n er blevet for trang.

IGRIBSKOV KOMMUNE

drypper det også på degnen, og fire af de fem udspurgte maeglere tror da også på let stigende priser i 2018.

– Vi er ikke førstevalg­et for dem, hvis pengepung har det svaert med priserne i Storkøbenh­avn. Vi ligger lige det laengere ude end for eksempel Hillerød, men interessen for vores område vokser. Det samme gør priserne – jaevnt og paent, og jeg har ikke grund til at tro, at det aendrer sig, siger Anders Gerner Frost fra Danbolig, der også har glaede af at saelge sommerhuse til de københavne­re, som bruger frivaerdie­n til at købe et grønt frirum i Nordsjaell­and.

– Større jyske byer som Herning og Aalborg er i vaekst og priserne i København smitter af i byer som Køge, Ringsted og Sorø. Jeg tror, at 2018 bliver spaendende for provinsen, siger Thomas Jacobsen, markedsdir­ektør i Realmaegle­rne, mens Lars Lyng fra Thyborøn allerede har vaeret meget glad for 2017.

– Vi har haft deciderede budrunder og isaer med fritidshus­e har 17 vaeret anderledes end 16. De nye belåningsm­uligheder har hjulpet, og nu slår folk til i stedet for vente, siger EDCmaegler­en med henvisning til, at man nu kan få et realkredit­lån på 75 procent af sommerhuse­ts vaerdi mod tidligere blot 60.

DET ER DOG IKKE

altid,

at

lovaendrin­ger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark