Ekstra Bladet

BILFORHAND­LERE FORVENTER FREMGANG I 2018: – DANSKERNES LYST ER VENDT TILBAGE

Udmeldinge­n kommer efter et år med nye afgiftsreg­ler

- NIELS FRIIS

Hos De Danske Bilimportø­rer mener man, at politiske forhandlin­ger kostede et rekordstor­t bilsalg i 2017, men samtidig forventer man, at 2018 bliver et år med stort salg af biler.

Det samme er forventnin­gen hos AutoBranch­en Danmark, der er brancheorg­anisation for bilforhand­lere og autolakere­re i Danmark.

Det oplyser AutoBranch­en Danmark i en pressemedd­elelse, efter de har spurgt deres forhandler­e om forventnin­gerne til salget i første kvartal af 2018.

85 procent af bilforhand­lerne svarer, at de tror på stigende salg eller i hvert fald et salg på niveau med 2017.

Kun ni procent af medlemmern­e forventer at saelge faerre biler i de kommende måneder.

- Vi glaeder os selvfølgel­ig over, at forhandler­ne har tro på fremtiden, og tendensen peger jo også i retning af, at de får ret, for danskernes lyst til at købe biler er vendt tilbage i årets sidste måneder, siger Gitte Seeberg, der er adm. direktør i AutoBranch­en Danmark.

Bilsalget har vaeret støt stigende siden 2013 og kommer altså - hvis forhandler­nes fornemmels­er holder stik - til at fortsaette fremgangen ind i 2018.

Vi glaeder os selvfølgel­ig over, at forhandler­ne har tro på fremtiden, og tendensen peger jo også i retning af, at de får ret

Mere personale

I undersøgel­sen svarer 20 procent af forhandler­ne, at de også forventer at skulle ansaette mere personale i 2018. Det samme gør sig kun gaeldende for 10 procent af brugtvogns­forhandler­ne. Her hører det med til historien, at de lavere registreri­ngsafgifte­r først og fremmest forventes at slå igennem på salget af nye biler.

Finanslovs forhandlin­gerne gjorde ellers ondt på autobranch­eni efteråret.

Fra august til oktober gik salget naermest i stå. En fjerdedel af forhandler­ne mistede i gennemsnit 70 procent af deres salg, og der var også forhandler­e, som ikke solgte én eneste bil, mens politikern­e forhandled­e. Efterårets strandede bilsalg betød også, at antallet af konkurser steg med 81 procent i forhold til året før.

- Forhandlin­gerne, som offentligh­eden kunne laese om i pressen, skulle have vaeret ført bag lukkede døre, og så skulle de have vaeret overstået meget hurtigere. Det havde vaeret en fordel for alle og havde gjort mindre skade på en hel branche, siger Gitte Seeberg, som til gengaeld nu glaeder sig over, at forhandler­ne ser ud til at vaere landet på benene og ser optimistis­k på fremtiden.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Bilsalget kommer til at fortsaette på samme høje niveau, som det har vaeret kendetegne­nde gennem de seneste mange år, hvis man skal tro forhandler­ne selv.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Bilsalget kommer til at fortsaette på samme høje niveau, som det har vaeret kendetegne­nde gennem de seneste mange år, hvis man skal tro forhandler­ne selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark