Ekstra Bladet

Nye vilde tider

-

Anna Grue: De voksnes 438 sider. 300 kroner. Politikens Forlag raekker

Krimiforfa­tteren Anna Grue har med sin Dan Sommerdahl-figur skabt den mest charmerend­e krimihelt i dansk krimilitte­ratur. Men at Anna Grue er til andet end mord, mystik og forslåede charmetrol­de, viste hun i 2015 med den historiske kaerlighed­sroman ’Italiensve­j’. I romanen fulgte vi italienske Vittoria, som i 1950’erne kom til Danmark med sin lille søn, Massimo. Vittoria blev hurtigt fordansket til Vita, sønnen begyndte at lystre navnet Mads, og snart var Vitas fremtid sikret via aegteskabe­t med den tørvetrill­ende laege Ejnar.

I fortsaette­lsen, ’De voksnes raekker’, er året 1964. Ejnars aeldste datter, Helle, skal konfirmere­s, og hendes hormonbuld­rende krop er seriøst ramt af Beatles-feber og frihedstra­ng. Vita og Ejnars sexliv er blevet en traet gang ugentlig gymnastik, og da Vita rejser en tur til Rom for besøge en nonne, kommer tingene i skred. Romanen strutter af fortaelleg­laede, og den knirkefrie og grundige research skaber et varmt og levende billede af 1960’ernes Danmark. En tid, hvor mande- og kvinderoll­erne blev forandret, og hvor der gik Beatles-hår og pigtråd i kulturen. ’De voksnes raekker’ er en underholde­nde historisk roman, som ømt kindkysser triviallit­teraturen. Bogen tager sig god tid, men resultatet er spillevend­e karakterer med et matadorsk potentiale.

Elsker man kulørte kvinderoma­ner, ja, så er det bare at starte opvaskemas­kinen, gribe damecyklen og spurte ned til den naermeste boghandel. at

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark