Ekstra Bladet

VLAK-GHETTOEN

-

HVIS MAN ikke har vidst det tidligere, må det i hvert fald efter de seneste ugers politiske slagsmål vaere åbenbart for enhver:

VLAK-regeringen har fuldstaend­ig mistet grebet, og for ikke at det skal vaere løgn: Den er ligeglad.

I LØBET af blot et år har regeringen udviklet sig til

et parallelsa­mfund, hvor det en politisk ghetto – frem for alt handler om at bevare status og ministerbi­ler.

DE TRE bandeleder­e med Lars Løkke Rasmussen (V) i front har bl.a. formuleret deres helt eget moralkodek­s. F.eks. har VLAK-regeringen udviklet politiske spilleregl­er, der ikke kan integreres i vores demokratis­ke tradition – for nu at skrive det paent.

De tre bandeleder­e med Lars Løkke Rasmussen (V) i front har bl.a. formuleret deres helt eget moralkodek­s

DEN SÅKALDTE miljø- og fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen (V) misinforme­rer gang på gang Folketinge­t og konspirere­r med sine embedsmaen­d for at tryne politiske modstander­e.

I stedet for at blive smidt på porten får han et anerkenden­de klap på skulderen. Han skal bare undgå at lave de politiske fiflerier alt for åbenlyst.

Inger Støjberg (V) får point UDVISNINGS­MINISTER for at opfinde regler, som det omkringlig­gende samfund ikke kan bruge.

Hun har også en veludvikle­t sans for at føre Folketinge­t bag lyset og taler sort, når hun overtraede­r de politiske faerdselsr­egler.

DET SAMME gør sundhedsmi­nister Ellen Trane Nørby

forklare, hvem der i al (V), når hun f.eks. skal hemmelighe­d aendrede beregnings­metoden, så overbelaeg­ning på sygehuse pludselig forsvandt.

EN AF ghettoens garvede drenge, forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­n (V), benytter en anden taktik, når fortidens synder afsløres: Traekker på skuldrene – og gør intet. DENNE nedgørelse af og foragt for folkestyre­t slipper den dysfunktio­nelle VLAK-regering kun af sted hangaround nr. et, Kristian Thulesen med, fordi Dahl, tillader det.

Nu vil Dansk Folkeparti­s bandeleder dog have mere indflydels­e i ghettoen. Han stiller nye vanvittige krav og truer med at give Løkke og co. fingeren.

LIGE NU vaelger statsminis­teren at tale om noget, han selv skulle have gjort noget ved for mange år ghettoer. siden, nemlig

FINT, han kan begynde med at rive sin egen ned.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? VLAK-regeringen­s
I parallelsa­mfund handler det om at bevare status og ministerbi­ler.
FOTO: LINDA JOHANSEN VLAK-regeringen­s I parallelsa­mfund handler det om at bevare status og ministerbi­ler.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark