Ekstra Bladet

ALLO ALLO!

VELSPILLET OG MÅLRIGT: Drama med to røde kort og sejr over Frankrig foran 12.854 tilskuere – her fortaeller Morten Olsen og Rasmus Lauge, hvordan sejrsmålet blev skabt

-

PARIS (Ekstra Bladet): Okay, det var jo bare en traeningsk­amp, og resultatet var fuldstaend­ig ligegyldig­t. Det er på lørdag, det gaelder i Varazdin, og blah blah blah …

Men når man slår Frankrig i AccorHotel­s Arena foran 12.854 fanatisk trikoloref­lagrende franske fans, og Nikola Karabatic må bøje nakken og notere, at Frankrig nu tre gange i rap har tabt til Danmark, tjaeh … Så er det da meget sjovt! Det blev velspillet, målrigt og dramatisk med to helt uforståeli­ge røde kort til først Mads Mensah for et puf fra siden på Nikola Karabatic, mens der så åbenbart blev kompensere­t modsat, da Michael Damgaard løb sit ansigt ind Adrien Dipandas hånd.

Jeg ser, at Lauge får lidt plads og giver bolden til ham

Danmark var bagud med tre i slutfasen, men kaempede sig på 27-27 og 28-28. Niklas Landins højre lab på Luc Abalos forsøg udefra – og de rødblusede havde bolden de sidste 24 sekunder.

Ikke som planlagt

Det blev hektisk. Morten Olsen og Rasmus Lauge, der ikke har spillet mange landskampe sammen, fik helterolle­rne, mens en franskmand blev skurk.

Her tager de to danske hovedperso­ner dig med på turen fra den sidste time-out frem til sejren. Morten Olsen:

– Vi spiller på at få én afslutning til allersidst, men det er, som om tiden gik langsommer­e, end vi troede, og vi fik startet lidt for tidligt – plus at vi havde regnet med, de stillede i en anden opstilling i forsvaret. De aendrer i sidste øjeblik, så deres højre back står meget langt fremme på Lauge, og det stopper faktisk det, vi havde planlagt.

– Jeg kigger op på uret og kan se, der stadig er otte sekunder tilbage. Jeg får bolden en gang til og kan se, der nu er fem sekunder … Jeg er ikke i fart og ser, om vi lige kan holde den én gang til – jeg ser, at Lauge får lidt plads og giver bolden til ham. Han ved – og jeg ved – det er her, det er fint at skyde, for nu kan de ikke nå at score på os.

– Jeg tror, der er to sekunder tilbage. Men det er jo fucking svaert at vide helt praecist, hvor tiden er henne, for man kan ikke lige huske, hvor urene sidder – det er altid forskellig­t fra hal til hal, og sidder de oppe i midten, kan man slet ikke se en skid, medmindre man vender sig om.

– Her tror jeg faktisk, der var noget urvaerk på siden, men det er noget, man skal have styr på. Man vil jo heller ikke undgå at prøve at vinde. Omvendt er det også så idiotisk at rende ind i en scoring mod sig selv på det tidspunkt. En svaer balancegan­g.

Rasmus Lauge:

– Det var jo sådan lidt … De fik jo egentlig daekket relativt godt op for det, vi gerne ville. Det blev relativt rodet, og Dika Mem lykkedes jo med alt, han gjorde – bortset fra, at han med to sekunder tilbage ikke går frem og bare klapper mig én. Det er jo ...

– Hvad sker der praecist?

– Jo, Morten Olsen ender jo med at gå lidt mand-mand og får under meget pres sluppet sådan en halv bold videre, og så vaelger Dika Mem at gå tilbage, da jeg modtager bolden! Jeg har jo ikke anden mulighed end at skyde …

– Han inviterer simpelt hen til skuddet?

– Ja, det synes jeg. Og altså … Når man har daekket så flot af i de 20 sekunder, vi havde tilbage – og så bakker, jamen … Det er jo fint for mig, men det kommer nok heller ikke til at ske i en afgørende kamp.

– Det kan godt vaere, de tager en snak omkring video-apparatet …

– Det kan godt vaere, han får at vide, han bare skal hakke mig ned naeste gang, hvilket jeg ville forvente af alle mine holdkammer­ater og mig selv, hvis det var os, der stod i samme situation.

er vel – En sejr over Frankrig en sejr over Frankrig – selv om det er en testkamp?

– Det betyder noget, for vi kunne se, hvor meget det betød for dem. Der blev ikke bare lavet karrusel-udskiftnin­ger. Der blev spillet med stort set staerkeste opstilling hele tiden, så det virkede, som om kampen betød meget for dem. Det gør den sidste kamp altid!

– Hvad betyder den for jer? – Vi stiller jo også i nye opstilling­er hele tiden. Jeg har eksempelvi­s ikke spillet meget sammen med Morten Olsen, og jeg har faktisk heller ikke spillet meget sammen med Mensah.

– Jeg synes, kampen mod Norge var lidt vakkelvorn og usikker, men vi laerer hele tiden. Vi fik en lille røffel, rettede ting ind, snakkede lidt med hinanden, og så flød det bedre.

– At det kan lade sig gøre på én dag, skyldes vel, at vi på sin vis er dygtige håndboldsp­illere – men også, at vi havde kampen mod Norge til at finde afstemning og timing.

– Hvad skete der med dit knae?

– Jeg skulle bare lige have tjekket det, efter jeg landede en lille smule skaevt. Jeg er nok lidt ømskindet i forhold til landinger der, hvor jeg blev korsbåndss­kadet sidste gang – i hvert fald i traeningsk­ampe …

Morten Olsen fik også en forbigåend­e skade i første halvleg.

– Det så ud, som om du fik et riv i lysken?

– Nej, jeg fik et lår eller et knae lige på … den ene kogle. – Nå så det …

– Ja, den venstre. Den sad helt …

– Var du oppe i falset?

– Nej, men jeg skulle lige sunde mig i pausen.

– Har du fået den ned?

– Den er fin nok nu, haha. Nikolaj Jacobsen og tropperne daffer i dag mod Kroatien, hvor holdet har fire traeninger inden åbningskam­pen mod Ungarn i Varazdin.

Vi minder i øvrigt lige om, at Mikkel Hansen altså ikke var med i kampen mod Frankrig …

Allo, allo!

kampen mod Norge var lidt vakkelvorn og usikker Det kan godt vaere, han får at vide, han bare skal hakke mig ned naeste gang De fik jo egentlig daekket relativt godt op for det, vi gerne ville

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark