Ekstra Bladet

Det er rigtig profession­elt håndteret

-

Hos Fyns Politi er der ifølge vicepoliti­inspektøre­n ikke noget at komme efter i sagen

Selv om de to maends livløse kroppe sidder knap to timer udenfor i regnvejr i den smadrede bil og efterfølge­nde bliver lagt i Kurt Hansens garage, mener Fyns Politi ikke, at sagen burde have vaeret håndteret anderledes.

Det etiske aspekt i at behandle afdøde korrekt er ellers yderst vigtigt, fortaeller Jesper Pedersen, vicepoliti­inspektør ved Fyns Politi.

– Det er jo rart for de efterladte at vide, at deres kaere er blevet passet godt på efter deres død. Og så skal man også taenke på dem, der passerer ulykken. De skal heller ikke blive vidne til noget ubehagelig­t, så jeg synes, at de (politimaen­dene, red.) handler helt rigtigt ved at få flyttet dem indenfor.

– Hvis det var en af dine kaere, der endte med at sidde udenfor i regnen i godt to timer og derefter blev lagt ind på et koldt stengulv i en gammel lastbil-garage, ville du så taenke, at det var godt håndteret?

– Nu er det nok, fordi jeg er politimand og har set lidt af hvert, men jeg ville faktisk synes, at det var rigtig profession­elt håndteret.

– Så Fyns Politi har ikke noget imod at banke på hos naboer for at høre, om de har plads til et lig i deres garage, til der kan komme nogen og hente dem?

– Igen handler det om, at man handler i den situation, man står i. Og det er noget, politifolk generelt er rigtig gode til. Men det er klart, at jo hurtigere man kan få kørt dem vaek, jo bedre er det, og der er temmelig lang responstid på denne her rustvogn. Den er for lang.

– Var det jer, der sagde til ambulancef­olkene, at de godt kunne køre igen?

– Det, der er vigtigt at sige her, er, at de ikke sidder under åben himmel i bilen, men de er daekket over.

Hos Falck anerkender man, at det tog for lang tid at nå frem.

– Det er lang tid, det må jeg sige. Vores mål er at vaere fremme så hurtigt som muligt, hvilket er inden for en time. Men det var den naermeste bil, der blev sendt så hurtigt, som det kunne lade sig gøre, siger Jesper Jakobsen, pressemeda­rbejder hos Falck.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark