Ekstra Bladet

BANDEMEDLE­MMER GEMTE VÅBEN I SKOLES TAGRENDE

Fem års faengsel og udvisning for skydevåben

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

To bandemedle­mmer fik i går hårde straffe i en sag om pistoler, der blev opbevaret i en tagrende på en skole i Aarhus-forstaden Tilst.

Masihullah Ghafory fik fem år og tre måneders faengsel, mens Mohammad Zameer Khairi fik fem år. Begge er også dømt til udvisning.

I forhold til min klient mener vi, at sagen er blevet plantet på ham. Det er set før i det miljø

Begge naegter sig skyldige, og begge har anket dommene, fortaeller deres forsvarere, Berit Ernst og Jan Schneider.

– I forhold til min klient mener vi, at sagen er blevet plantet på ham. Det er set før i det miljø, fortaeller Jan Schneider.

De var på udkig efter noget hash, ikke skydevåben, haevder de to nu dømte.

De to unge, der er tilknyttet LTF-banden, søgte at komme i besiddelse af to skydevåben ved Familiesko­len sidste sommer.

Byttede våben ud

Men de blev snydt. Politiet havde fået et anonymt tip om, at de to maend var på vej, og ordensmagt­en havde fjernet skydevåben og ammunition og i stedet lagt en haeftemask­ine.

Samtidig havde politiet opsat overvågnin­gsudstyr, så man efterfølge­nde kunne finde frem til de to maend.

Haendelsen fandt sted 7. juli sidste år. Kort forinden var loven blevet skaerpet.

Dels blev minimumsst­raffen for besiddelse af skydevåben haevet fra faengsel i et år til to år.

Dels kan straffen fordobles i forhold til det normale i sager om farlige våben, hvis forbrydels­en indgår i en voldelig konflikt mellem eksempelvi­s bander.

Det er politiets opfattelse, at de erklaerede bandemedle­mmer skulle bruge revolveren og pistolen som led i den verserende konflikt med Brabrand-gruppen.

En konflikt, der for alvor blussede op før sommer sidste år, og som i flere tilfaelde førte til skudepisod­er og voldelige konfrontat­ioner.

Fred i moské

Bandestrid­en i Aarhus er bilagt.

Et fredsmøde blev facilitere­t af den berygtede Grimhøj-moske, og Århus Stiftstide­nde skrev dengang, at de lokale LTF’ere lovede at forlade banden som indgåede fred.

Oussama El Saadi, formand for Den Muslimske Sammenslut­ning i Grimhøj, har over for TV2 Østjylland bekraeftet, at der nu er fred i Aarhus.

Her fortalte han, at mødet blev sat i stand på opfordring fra bekymrede foraeldre i nabolaget. Et såkaldt forsonings­møde mellem fremtraede­nde imamer, foraeldre og 100 bandemedle­mmer. led i den

 ?? ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? De to, der i går blev dømt i sagen om våben gemt i en skoles tagrende, har tilknytnin­g til LTF-banden.
ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN De to, der i går blev dømt i sagen om våben gemt i en skoles tagrende, har tilknytnin­g til LTF-banden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark